Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Χατζηαλέξης: Μονόδρομος το τρίποντο

Στο ιντερνετικό ραδιόφωνο www.mundosports.eu και στην εκπομπή η «Μπάλα στους Ερασιτέχνες» μίλησε ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης. Ο προπονητής της ομάδας μας, έκανε αναφορά στο κρίσιμο παιχνίδι  με το Μοσχάτο, στην απόλυτα αγαστή σχέση με τον Πρόεδρο μας Αλέξη Αγγελόπουλο,αλλά και στο πως έζησε τη χρονιά.



Όταν σας έγινε η πρόταση από τον κ. Αγγελοπουλο η απάντηση σας ήταν άμεση, ή πήρατε τον χρόνο σας για να ζυγίσετε τα συν και τα πλην;
«Με το που μου έγινε η πρόταση από τον κ. Αγγελόπουλο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Εθνικού δεν το σκέφτηκα καθόλου. Απάντησα αμέσως θετικά και είναι τιμή μου που ανήκω στην οικογένεια αυτής της ομάδας».
Υπήρχαν και προτάσεις άλλων ομάδων στο τραπέζι σας η κάποιες που είχατε απορρίψει νωρίτερα;
«Μέχρι να μου γίνει η πρόταση από τον Εθνικό είχα απορρίψει προτάσεις ομάδων Γ’ και Δ’ Εθνικής».
Όταν αναλάβατε το τιμόνι του Εθνικού γνωρίζατε σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόταν;
«Όχι, αλλά υπήρχε το ενδεχόμενο για την Β’ ή και την Γ’ Κατηγορία. Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Εθνικός στο τοπικό πρωτάθλημα δεν περνούσε καθόλου από το μυαλό μας».
Πως θα περιγράφατε την σχέση σας με τον κ. Αγγελόπουλο;
«Εξαιρετικά αρμονική. Η σχέση μας δοκιμάστηκε μέσα στον χρόνο της συνεργασία μας και νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Έχουμε καθημερινή επαφή και όλα κυλάνε πρίμα. Επίσης θα ήθελα να πω πως το όνομα του Εθνικού σε συνάρτηση μαζί με το όνομα του κ. Αγγελόπουλου αποτελούν εγγύηση για κάθε ποδοσφαιριστή, είτε φιλόδοξο, είτε εγνωσμένης αξίας. Ο Εθνικός είναι μια τεράστια δύναμη και μαζί με τον Αλέξη Αγγελόπουλο έχει όλα τα φόντα για να βρεθεί τα επόμενα χρόνια στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Ποιες ήταν οι πρώτες εισηγήσεις του Μαργαρίτη Χατζηάλεξη προς τον Αλέξη Αγγελόπουλο;
«Αυτό που ήθελα είναι να έχω τον έλεγχο των αποδυτηρίων και ο πρόεδρος μου άναψε το πράσινο φως».
Ποια ήταν η θέση που ο Εθνικός "πονούσε" μέχρι τον Χειμώνα και εντέλει καλύφθηκε με μεταγραφή;
«Κακά τα ψέματα, αλλά μέσα σε μόλις μια εβδομάδα δεν προλαβαίνεις να καλύψεις όλες τις τρύπες. Υπήρχαν κάποιες ελλείψεις που καλύφθηκαν με μεταγραφές τον Χειμώνα. Αποκτήσαμε 6 ποδοσφαιριστές που μας βοήθησαν πολύ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και να φτάσουμε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου».
Θυμάστε ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν πληροφορηθήκατε ότι ο όμιλος των μπαράζ θα απαρτίζεται με τις συγκεκριμένες πρωταθλήτριες ομάδες;
«Σίγουρα δεν το περίμενα, μιας και είχα ακούσει άλλα. Θα αντιμετωπίσουμε 3 πρωταθλήτριες ομάδες που είμαι σίγουρος πως αν η κάθε μια από αυτές βρισκόταν σε άλλο όμιλο θα κέρδιζε και την άνοδο. Είμαστε 4 πολύ δυνατές ομάδες και σε όλες αναλογεί το 25% των πιθανοτήτων».
Το γήπεδο του Ρέντη πως πρόεκυψε ως έδρα του Εθνικού στα μπαράζ; Θεωρείτε ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο μπορείτε να αποδώσετε καλύτερα η το επιλέξατε για λόγους πιο «ζεστής» έδρας;
«Το γήπεδο του Ρέντη μόνο άγνωστο δεν μας είναι, μιας και δώσαμε πολλούς αγώνες σε αυτό ως γηπεδούχοι. Εκτός των άλλων το «Ελληνικό» θυμίζει ξέφραγο αμπέλι, μιας και είναι ανοιχτό από παντού και αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, δεδομένου ότι θα υπήρχαν οπαδοί και των δυο ομάδων. Άλλωστε και η αστυνομία δεν αναλάμβανε την ευθύνη για το συγκεκριμένο γήπεδο και ήταν ένας σημαντικός λόγος που επιλέξαμε το γήπεδο του Ρέντη ως έδρα».
Ενόψει του κυριακάτικου αγώνα όλοι οι παίκτες σας είναι διαθέσιμοι;
«Ναι, όλοι είναι έτοιμοι για το παιχνίδι».
Τις μέρες που προηγήθηκαν που ρίξατε το βάρος; στην φυσική κατάσταση η στην τακτική;
«Τις τελευταίες μέρες ρίξαμε το βάρος στην τακτική και στην ψυχολογία, μιας και είχαμε δουλέψει αρκετά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες στον τομέα της φυσικής κατάστασης».
Το παιχνίδι κυπέλλου το έχετε ως οδηγό για το κυριακάτικο ματς η είναι ένας αγώνας που έχετε αφήσει στο παρελθόν;
«Στο παρελθόν δεν έχουμε αφήσει τίποτα! Ήταν ένα παιχνίδι που γνωρίσαμε την ήττα και πικραθήκαμε γιατί χάσαμε ένα κύπελλο. Ναι μεν ήταν ο δευτερεύων στόχος μας αλλά δεν παύει να είναι ένας τελικός. Ωστόσο ο κυριακάτικος αγώνας θα είναι διαφορετικός».
Η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα για τον Εθνικό;
«Σε καμία περίπτωση!!! Νίκη και μόνο νίκη!! Το «τρίποντο» είναι μονόδρομος για εμάς!!»
Το γεγονός ότι θα υπάρχουν μόνο φίλαθλοι της ομάδας σας είναι αρκετό ώστε να σας χρίσει φαβορί;
«Ο κόσμος μας αποτελεί ανεξίτηλο κομμάτι της ομάδας φέτος. Η παρουσία του μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και ίσως να μην είχαμε φτάσεις ως εδώ αν δεν τον είχαμε στον πλευρό μας. Στο γήπεδο του Ρέντη σφραγίζονται 550 εισιτήρια και υπάρχουν περίπου 2.000 Εθνικοί που θέλουν να δώσουν το παρών. Εμείς δώσαμε την δυνατότητα στο Μοσχάτο να φέρει 50 οπαδούς του-με ονομαστική λίστα- ωστόσο την αρνήθηκαν οι άνθρωποι της ομάδας. Όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι δυνατόν να δίνουμε περισσότερα εισιτήρια για τους φιλοξενούμενους και αυτό θα συμβεί και με τις 2 αθηναϊκές ομάδες. Από κει και πέρα το ποιος είναι φαβορί θα φανεί στο γήπεδο. Εκεί είναι ο καθρέφτης»!
Από τις δυο αθηναϊκές ομάδες ποια έχετε ξεχωρίσει περισσότερο;
«Αμφότερες είναι πολύ ισχυρές και σαφέστατα πολύ υπολογίσιμες. Δεν μπορώ να πω ότι έχω ξεχωρίσει κάποια από τις δυο. Μιλάμε άλλωστε για τις πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων της Αθήνας, του πιο ανταγωνιστικού τοπικού πρωταθλήματος και αυτό τα λέει όλα για την δυναμική τους».
Το επίπεδο της φετινής Α' Κατηγορίας πως το κρίνετε;
«Έχοντας δουλέψει και παλαιότερα για αρκετά χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα, θεωρώ πως το φετινό επίπεδο είναι πεσμένο συγκριτικά με τα παλαιότερα χρόνια. Πιστεύω πως η συγχώνευση είναι μια πολύ καλή λύση για να δυναμώσουν οι ομάδες και να κάνουν το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό. Η συγχώνευση του Μαύρου Αετού και της Ολυμπιάδας είναι μια κίνηση που βρίσκω πολύ σωστή».
Τα τελευταία χρόνια έχετε εργαστεί σε ομάδες με τεράστια ιστορία και βαριά φανέλα, μεταξύ αυτών η Προοδευτική και ο Εθνικός, Οι στόχοι του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη φτάνουν μέχρι την Σούπερ Λιγκ;
«Ο στόχος μου είναι οι ομάδες που αναλαμβάνω να παίζουν καλό ποδόσφαιρο που θα συνδυάζεται και με θετικά αποτελέσματα. Είμαι φιλόδοξος και σαφέστατα θέλω να πάω ψηλά. Γιατί όχι και με τον Εθνικό στην Α’ Εθνική…»!

About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment