Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Η κοπή της πίτας των ακαδημιών(Pic)

Σε μία εκδήλωση ιδιαίτερα ξεχωριστή και διανθισμένη από την  παρουσία των νεαρών αθλητών των ακαδημιών του Εθνικού μας, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, η κοπή της πίτας  για τη νέα χρονιά



Η αίθουσα της Ελληνογαλλικής σχολής πλημμύρισε  από χαμόγελα  και  ..αίσθημα "κυανόλευκης" υπερηφάνειας .
 Ηταν μία εκδήλωση η οποία δεν είχε σκοπό να μείνει  μόνο στο καθαρό κομμάτι της κοπής της πίτας των Ακαδημιών,αλλά ήθελε με μοναδικό τρόπο να συνδέσει το μέλλον, με τον παρόν αλλά και το παρελθόν. 
 Αλλωστε και τα τρία αυτά πράγματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. 
  Το παρών στη  εκδήλωση έδωσαν η Βουλευτής Σύριζα Α Πειραιά, Γεωργία Γεννιά, ο Βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος, οι οποίοι μάλιστα βραβεύτηκαν ο διοικητικός ηγέτης του ποδοσφαιρικού τμήματος,κύριος Αλέξης Αγγελόπουλος,ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αντώνης Πρίντεζης, ο προπονητής της πρώτης ομάδας, Θύμιος Γεωργούλης,οι τρεις αρχηγοί ,Στρατάκης,Σούφλας,Στασινός,o πρώην Πρόεδρος του Εθνικού κ Χατζηγεωργίου, ο Ιατρός Γεώργιος Βίτσας που  είναι και Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Ελληνογαλλικής σχολής και βο καθώς  οι κ.κ Σταματάτος και Μαρούλης απο την ΕΠΣΠ και πλήθος κόσμου.
  
Πλήν των δύο βουλευτών υπήρξαν βραβεύσεις της τεράστιας ποδοσφαιρικής προσωπικότητας  του Εθνικού μας, Ανδρέας Αντωνάτος που παρέλαβε το βραβείο του απο τον πιο μικρό παίκτη των Ακαδημιών, το φιλανθρωπικό σωματείο "Παιδικό σπίτι", με το οποίο Ο Εθνικός έχει άρρηκτη σχέση  και βέβαια ο ένας και μοναδικός ,Γιάννης Μαντζουράνης, πιο γνωστός ως Εθνικάρας, που με τη χαρακτηριστική του φωνή ξεσήκωσε τα πλήθη. 

Στην ομιλία του ο υπέυθυνος των Ακαδημιών κ Αντώνης Γρηγοριάδης, τόνισε χαρακτηριστικά: 

Φιλοσοφία και σκοπός της ακαδημίας μας είναι μέσω της μεθοδικής άθλησης, η διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, η ευγενής άμιλλα, η αγάπη για το ποδόσφαιρο ,που είναι τρόπος ζωής και μία συντομογραφία της κοινωνίας μας. Ετσι προσπαθούμε να θέσουμε ως βάση στα παιδιά της ακαδημίας μας για σωστό αθλητισμό για τη σωστή πνευματική και ψυχική τους καλλιέργεια. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι στην ακαδημία μας να έχουμε ευτυχισμένα και χαρούμενα παιδιά.
Το δεύτερο να προωθήσουμε σταδιακά παίκτες στη πρώτη ομάδα που ήδη συμβαίνει . Και ευχαριστούμε τον προπονητή της πρώτης ομάδας κύριο Γεωργούλη και τον κο Μακρή που ήταν δύο χρόνια κοντά μας.
Το τρίτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να γεννήσουμε νέα γενιά φιλάθλων της ομάδας μας. Πολλά παιδιά θα παίξουν ποδόσφαιρο αλλά το θέμα είναι να γίνουν φίλαθλοι της ιστορικής αυτής ομάδας. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς.
Τέταρτο, είναι να συμβούν όλα αυτά στο δικό μας γήπεδο. Να υπάρχουν χαρούμενα και ευτυχισμένα αγωνιστικά έτοιμα παιδιά που θα παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα στο δικό τους γήπεδο. Το γήπεδο του Εθνικού Πειραιώς.

Εχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο που ακολουθούμε αυτά τα δύο χρόνια, έχουμε ένα οργανωτικό σχήμα , έχουμε την ανταπόκριση των γονέων,κυρίως στο κομμάτι που έχει να κάνει με την αγωνιστική μας φιλοσοφία .Να πούμε ότι φέτος δημιουργήσαμε νέο τμήμα ακαδημιών στον Ελαιώνα, και πήγαμε για πρώτη φορά μακριά απο το ευρύτερο κομμάτι του Πειραιά, και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την ψυχή των Ακαδημιών ,τον κύριο Αγγελο Κοτζαπαναγιώτη και τον προπονητή Παναγιώτη Ντούνια .
Εχω παρακολουθήσει τη δουλειά και πρέπει να πώ ότι έμεινα εντυπωσιασμένος απο την δουλειά τους και την αγωνιστικότητα των παιδιών. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και τον κο Ανδρέα Παπαδόπουλο που ασχολείται πολύ και προπονεί τα παιδιά μας.
Και για το τέλος θέλω να πω κάτι.Υπάρχουν σύλλογοι που λένε πως είναι κάτι παραπάνω απο μία ομάδα. Και υπάρχουν ομάδες που είναι κάτι περισσότερο χωρίς να το διαφημίζουν. Και θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι, αυτή η ομάδα είναι ο Εθνικός.Θυμάμαι παλιά στο Καραισκάκη παιχνίδια που είχαμε 40000 κόσμο όπως πχ σε ματς με τον Ηρακλή της εποχής Χατζηπαναγή και ερχόταν πολύς κόσμος, γιατί ανέκαθεν ο Εθνικός είχε αγωνιστική συνέπεια και φίλαθλο πνεύμα.
Πραγματικά σαν ακαδημία έχουμε πολλά που μπορούμε να κάνουμε και να προχωρήσουμε.

Εκτός απο ένα πράγμα που δεν εξαρτάται απο εμάς. Και αυτό είναι το γήπεδο. Γήπεδο δεν έχουμε. Και δεν θα πω ότι είναι αμαρτία αλλά θα πω ότί είναι ένας μεγάλος προβληματισμός γιατί ο Εθνικός δεν έχει αποκτήσει ακόμα το δικό του χώρο. Και εδω θα πω κάτι. Ολα αυτά που έχουμε πετύχει και προσπαθούμε να κάνουμε για το μέλλον δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρχε ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας μας που δεν είναι άλλος απο τον Αλέξη Αγγελόπουλο..

Τις βραβεύσεις στα τμήματα, πραγματοποιήσαν οι 3 αρχηγοί με τον Ακη Στρατάκη να μοιράζεται με τους παριστάμενους την είδηση ότι σε λίγο καιρό θα γίνει Πατέρας.  
"Επειδή  σε λίγο καιρό θα γίνω και εγώ πατέρας και αρχίζω να αισθάνομαι πράγματα πέρα απο όλα θα ήθελα να πώ ότι χαίρομαι που βλέπω εδώ πρόσωπα χαμογελαστά, μπορώ να πώ ότι νιώθω περίεργα γιατί αν και βρίσκομαι αρκετά χρόνια στην ομάδα, αρχίζω και καταλαβαίνω ακόμα καλύτερα το μέγεθος του συλλόγου ,θα στείλω το μήνυμα στα παιδιά να αγαπάνε την ομάδα και να είναι μόνο Εθνικοί."
Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Σούφλας τόνισε: "Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στα παιδιά. Πρώτα απο όλα να έχετε στο μυαλό σας το σχολείο και το ποδόσφαιρο ακολουθεί..Υγεία και δύναμη σε όλους."














About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment