Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

«Δουλεύουμε  με συγκεκριμένο πρόγραμμα και φιλοσοφία»

H  χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και αρκετές και σημαντικές διακρίσεις  για τις Ακαδημίες του Εθνικού  και με τη λήξη της  σεζόν,  ο κύριος Αντώνης Γρηγοριάδης θέλησε να στείλει το μήνυμα πως όσο περνάει ο καιρός  οι ακαδημίες θα γίνονται ακόμα καλύτερες.  Παράλληλα, ευχαρίστησε για την αμέριστη βοήθεια τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Αλέξη Αγγελόπουλο ,ενώ έκανε λόγο  για το μότο των ακαδημιών που δεν είναι άλλο από το … «Δουλεύουμε  με συγκεκριμένο πρόγραμμα και φιλοσοφία».





Αναλυτικά η δήλωση του κυρίου Γρηγοριάδη:

Με την ευκαιρία της λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 η διοίκηση των Ακαδημιών κ προσωπικά ο υπεύθυνος των ακαδημιών μας κος ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους γονείς που εμπιστεύτηκαν για μία ακόμα χρονιά τα παιδιά τους στην ομάδα, τους αθλητές, τους προπονητές και όλα γενικώς τα μέλη των Ακαδημιών, καθώς και τον ΠΡΟΕΔΡΟ κο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΑΛΕΞΗ, και τα μέλη της πρώτης ομάδας που πάντα στάθηκαν στο πλευρό μας. Ο απολογισμός της χρονιάς ήταν ιδιαίτερα θετικός ενώ υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση όσον αφορά τους βασικούς στόχους και την φιλοσοφία που προσπαθούμε να εμπεδώσουμε σε όλα τα μέλη μας.

Σε επίπεδο αγωνιστικό-αποτελεσμάτων όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα πέτυχαν τους στόχους τους (π.χ. το εφηβικό κ το παιδικό ανεδείχθησαν πρωταθλητές Πειραιά , ενώ πολλές διακρίσεις και πρώτες θέσεις πήραν όλα τα τμήματα μας σε  τουρνουά και πρωταθλήματα που πήραν μέρος). Αυτό όμως δεν είναι ο βασικός μας στόχος.

Σύμφωνα με την φιλοσοφία και το πλάνο των Ακαδημιών ο κύριος στόχος είναι η βελτίωση των αθλητών σε θέματα νοοτροπίας και συμπεριφοράς,  χτίζοντας παράλληλα  χαρακτήρα κ προσωπικότητα τέτοια ώστε να μπορούν στην συνέχεια να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο μας. Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών κ. Γρηγοριάδης δηλώνει  ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε αυτούς τους τομείς,  ενώ οι αντίστοιχες προσπάθειες θα ενταθούν πολύ περισσότερο την επόμενη χρονιά. Παρότι αντικειμενικά η συμπεριφορά των αθλητών μας ήταν πού καλή, με το εφηβικό να κερδίζει το βραβείο Fair-Play του πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ και το παιδικό μας να έχει άψογη συμπεριφορά όπως επεσήμανε σε σχετική του συνέντευξη και ο υπεύθυνος υποδομών της ΕΠΣΠ κ. Μαρουλής, ο πήχης για την ομάδα μας τοποθετείται πολύ ψηλά (όπως και στα αγωνιστικά θέματα). Στα πλαίσια αυτά η Ακαδημία ανακοίνωσε την αποβολή 4 αθλητών για συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν με την φιλοσοφία μας. Η απόφαση μπορεί να είναι πολύ αυστηρή, αλλά σηματοδοτεί την έναρξη εφαρμογής ενός αυστηρότερου προγράμματος που θα διασφαλίσει την επιτυχία όλων των ποιοτικών στόχων της  Ακαδημίας μιας ομάδας, που φιλοδοξεί σε λίγα χρόνια να βρίσκεται πάλι στην ελίτ του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην συνολική προσέγγιση για αύξηση του επιπέδου των Ακαδημιών και φυσικά των αθλητών μας, εντάσσεται και η έναρξη της συνεργασίας μας  με το εξειδικευμένο κέντρο ΛΑΕΡΤΕΙΟΝ,  στην αρχή στα πλαίσια της  αξιολόγησης των αθλητών (εργομετρικής, μυοσκελετικής, ισοκινητικής κλπ) και σε μια νέα προσέγγιση του off-season training.  Αυτήν που βοηθάει τον αθλητή να αυξήσει την ταχύτητα, την ευκινησία και την αντοχή του ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ανθεκτικότητα στους τραυματισμούς, και βελτιώνει την επίδοση του με την βοήθεια των πιο προχωρημένων διεθνώς επιστημονικών μεθόδων.
Όλοι οι αθλητές από 6-14 ετών μπορούν μέσα από αυτή την συνεργασία να χρησιμοποιήσουν την πρωτοποριακή μέθοδο SPARTA NOVA για αξιολόγηση και βελτίωση στοιχείων που επιτρέπεται να γίνουν σε αυτές τις ηλικίες, για πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών και για εκπαίδευση πάνω στο σώμα τους και  στην νοοτροπία του Αθλητή.
Οι άνω των 15 αθλητές θα μπορούν να κάνουν εργομετρικές μετρήσεις και να εφαρμόσουν συγκεκριμένα εξατομικευμένα προγράμματα βελτίωσης της απόδοσης τους. Για την έναρξη της συγκεκριμένης συνεργασίας θα θέλαμε εκ νέου να ευχαριστήσουμε τον ΠΡΟΕΔΡΟ μας κο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΑΛΕΞΗ  για την σημαντική του προσφορά στην παραπάνω διαδικασία. Συνεχίζουμε καθημερινά να δουλεύουμε για τα παιδιά-αθλητές μας με συγκεκριμένο πρόγραμμα κ φιλοσοφία.

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                                                                           
Υπεύθυνος Ακαδημίας 

About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment