Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

"Για τον Κώστα"(video)

Η δεύτερη αγωνιστική θα μας βρει αντίπαλους με την ομάδα της Κηφισιάς..Βέβαια με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αλικαρνασσό και τον σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Κατσούλη μάλλον το ποδόσφαιρο  περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται όπως και το Πρωτάθλημα και οι «Κυανόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις έχοντας ένα ακόμα λόγο για τη νίκη.  Μαργαρίτης Χατζηαλέξης και Γιάννης Χέλης μίλησαν στην κάμερα του Εθνικός tv  για το ματς και όλα όσα έζησαν στην Κρήτη. Δείτε το βίντεο πατώντας εδώ




Αναλυτικά οι δηλώσεις του  προπονητή μας..

Για τα όσα συνέβησαν με τον Ηρόδοτο:

Σίγουρα είμαστε λίγο μουδιασμένοι από τα περιστατικά που έγιναν κάτω στο Ηράκλειο και τα παιδιά είναι ακόμα μουδιασμένα και δεν είναι μόνο το παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε, πρέπει να νικήσουμε και για τον Κώστα που είναι στην εντατική και να του το αφιερώσουμε.

Για την επίσκεψη του μαζί με αντιπροσωπεία των παικτών στον Κώστα Κατσούλη:

Σίγουρα έχουμε πει ότι κόσμος, διοίκηση, παίχτες προπονητικό τιμ είμαι μια οικογένεια, δεν το συζητάμε αυτό. Ο Κώστας είναι ένα μέλος της ομάδας, παρ’ όλο που ζει μακριά δεν λέει κάτι αυτό. Ήταν δίπλα μας με τον Ηρόδοτο, ήθελε να μας βοηθήσει. Το περιστατικό που έγινε είναι τραγικό αλλά από εκεί και πέρα είχαμε υποχρέωση να πάμε, δεν μπορέσαμε να τον δούμε βέβαια, δεν μας αφήσανε να μπούμε μέσα, αλλά και μόνο που συζητήσαμε με τα αδέλφια του και τον πατέρα του (εγώ τον ξέρω τον πατέρα του και από πιο παλιά). Πιστεύω με αυτή την επίσκεψη να δώσαμε λίγη δύναμη στους ανθρώπους τους οικείους του, ψυχολογικά πιο πολύ. Θέλω να καταλάβουν ότι είμαστε και εμείς κοντά τους.

Για το παιχνίδι με την Κηφισιά: Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, που τερμάτισε δεύτερη πέρσι, έχει καλό προπονητή, καλούς παίχτες, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, εμείς θα μπούμε μέσα και θα τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε. Όχι μόνο για τους εαυτούς μας, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά σας είπα και προηγουμένως, έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε και να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στον Κώστα.

Αν «σβήσουμε» τα τελευταία 15 λεπτά του ματς με τον Ηρόδοτο, στα 75 λεπτά τι πήγε στραβά;
Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μια διαιτησία που δεν μας άφησε ποτέ να παίξουμε. Με σφυρίγματα, με φάουλ έξω από την περιοχή μας, μας έβαζε συνέχεια μέσα στην περιοχή μας. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε, είχαμε ένα θέμα και στον χώρο του κέντρου.
Για τον αν θεωρεί ότι «χάθηκε» το πρώτο ημίχρονο:
Νομίζω ότι, στενοχωριέμαι που το λέω, υποτίμησα τους παίκτες μου και υπερεκτίμησα του Ηροδότου και για την ήττα φταίω αποκλειστικά εγώ και κανένας άλλος ούτε τα παιδιά. Υπερεκτίμησα αυτούς, πήγαμε να τους περιμένουμε στην τακτική που είχαμε κάνει όλη την εβδομάδα και από το πρώτο λεπτό έπρεπε να τους πιέσουμε. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά και έπρεπε να το προσεγγίσω από άλλη σκοπιά. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο που αρχίσαμε να πιέζουμε και χάναμε τις ευκαιρίες την μία πίσω από την άλλη, με αυτόν το ανεκδιήγητο άνθρωπο , δεν θέλω να τον κρίνω εγώ, ας τον κρίνουν αυτοί που είναι στις επιτροπές, με το γκολ που μας ακυρώνει, το πέναλτι που δεν δίνει. Από εκεί και πέρα από εκεί που έγινα τα επεισόδια και μετά την διακοπή, νομίζω ότι τους δώσαμε αναπνοές, εκείνη την στιγμή πιέζαμε, ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Μετά όμως από αυτή την 20λεπτη διακοπή και τα τραγικά επεισόδια που έγινε εκεί , και την Δευτέρα που μίλησα με τα παιδιά, δεν είχαν καν την ψυχολογία να παίξουνε. Δεν μπορούσανε, αυτά που ζήσαμε με τον ξύλο που είδαμε, τους ανθρώπους μας να δέρνονται, εμείς κινδυνεύαμε –βέβαια εμείς σωθήκαμε από τους παίκτες του Ηροδότου- ήταν τραγικό. Δεν ξέρω τι άλλο να πω…
Ένα μήνυμα για τον κόσμο:
 Ο κόσμος είναι ένα κομμάτι από εμάς. Ο κόσμος παίζει. Μέσα στο γήπεδο δεν είμαστε μόνο εμείς, είναι και ο κόσμος μαζί. Τους θέλουμε κοντά μας, είναι όλων μας ευχή να γίνει καλά ο Κώστας και να τον ξαναδούμε κοντά μας στις εξέδρες, αλλά την Κυριακή και ο κόσμος και εμείς έχουμε την υποχρέωση να είμαστε εδώ και να νικήσουμε το παιχνίδι για να το αφιερώσουμε στον Κώστα.

Γιάννης Χέλης:
Για το ματς με την Κηφισιά:
Είναι σίγουρα δύσκολο παιχνίδι και αυτό, όπως και το προηγούμενο,  όπως και τα επόμενα που θα έρθουν μετά την Κηφισιά. Είναι μια έμπειρη ομάδα, με καλούς παίκτες. Εμείς είχαμε ένα δύσκολο αποτέλεσμα και ένα δύσκολο παιχνίδι με όλα τα γεγονότα που έγιναν την περασμένη Κυριακή, οπότε θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να ανέβουμε και εμείς ψυχολογικά.
Είναι ένα ματς όπου ο Χέλης θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα. Τι λέει γι’ αυτό:
Ναι ήμουν πριν 2 χρόνια, είχαμε κατακτήσει το Κύπελλο, ανεβήκαμε κιόλας, παραλίγο να παίρναμε και το πρωτάθλημα τελευταία αγωνιστική.
Για το πώς περιμένει την πρώην του ομάδα:
Θεωρώ πως θα είναι δυνατή, γιατί όπως είπα και πριν είναι έμπειρη ομάδα, θα δυσκολευτούμε αρκετά και εμείς και αυτοί.

Για τα πρώτα 75 λεπτά του ματς με τον Ηρόδοτο και αν πήγε κάτι στραβά:

Σίγουρα όλη η ταλαιπωρία που τραβήξαμε εμείς με το ταξίδι και όλες οι ομάδες θα τα περνάνε όταν παίζουν στην Κρήτη, παίζει ένα σημαντικό ρόλο, αλλά τα τελευταία 9 λεπτά για εμάς ήταν τραγικά. Είδαμε ανθρώπους που ήταν στην κερκίδα, που θα μπορούσε να ήταν φίλοι μας και συγγενείς μας, και μένουν στην Κρήτη και ήρθαν για να δούμε εμάς και κάποιοι να τους χτυπούνε. Και ποιος ξέρει ότι αν δεν ακυρωνόταν το γκολ του Λύγκου ή βάζαμε κι άλλο γκολ αυτοί που τρώγανε το ξύλο ήμασταν εμείς.. Δεν θέλω να σταθώ σαν δικαιολογία σε αυτό, δηλαδή ότι χάσαμε γι’ αυτό αλλά μας επηρέασε και αυτό

Η ομάδα θα φανεί αγωνιστικά βελτιωμένη στο παιχνίδι με την Κηφισιά;
 Πιο δυνατή σίγουρα. Ένα πρώτο παιχνίδι είναι πάντα με περισσότερο άγχος, το δεύτερο είναι πολύ διαφορετικό. Σίγουρα θα είμαστε πιο δυνατοί και πιστεύω να καταφέρουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω από το πρώτο παιχνίδι.

Για την επίσκεψη τους στο νοσοκομείο και αν το τρίποντο με την Κηφισιά αποκτάει μεγαλύτερη σημασία:

Σίγουρα, πήγαμε εκεί για να δώσουμε κουράγιο στον πατέρα. Το ότι πήγαμε εμείς εκεί είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, απλά γιατί αυτός ο άνθρωπος και κάποιοι άλλοι ήταν στο γήπεδο για εμάς. Ναι μεν ήταν η ομάδα του αλλά πανηγύριζε για εμάς. Το μόνο που μπορέσαμε να δώσουμε ήταν να δώσουμε κουράγιο στον πατέρα και μακάρι κάποια στιγμή ο Κώστας να είναι μαζί μας και να έρθει στο γήπεδο να μας δει.

Άρα μια πιθανή νίκη θα είναι αφιερωμένη και σε εκείνον, έτσι;

 Σίγουρα!

About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment