Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

"Kαλύτεροι μέρα με τη μέρα"(VIDEO)

Το παιχνίδι με την Ιεράπετρα είναι πλέον  στο μυαλό όλων στην ομάδα του Εθνικού.. Μετά από δύο ματς στο Πρωτάθλημα  και με ένα βαθμό απολογισμό οι "Κυανόλευκοι" θέλουν να μπουν  με το δεξί στο θεσμό του Κυπέλλου..Μαργαρίτης Χατζηαλέξης και Κώστας Πολυχρονίδης μίλησαν στο επίσημο κανάλι της ομάδας και την εκπομπή Εθνικός inside..


Αναλυτικά:

Μαργαρίτης Χατζαλέξης:
Τρίτη αναμέτρηση για τον Εθνικό, πρεμιέρα στο Κύπελλο στην Κρήτη με την Ιεράπετρα. Για το πως βλέπει το παιχνίδι:
 Δύσκολο παιχνίδι. Θα πάμε εκεί, όχι πως δεν μας ενδιαφέρει το κύπελλο, προς Θεού. Ίσα ίσα πάντα όπου πάμε παίζουμε για να κερδίσουμε. Είναι μια καλή ομάδα η Ιεράπετρα στην έδρα της, είναι δυνατή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα.

Για το τι γνωρίζει για την Ιεράπετρα μέχρι τώρα:
Έχει κάνει δύο ήττες αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Έχει παίξει με δύο καλές ομάδες, τον Ιωνικό και τον Ηρόδοτο. Ο άνθρωπος μου που πήγε και τους είδε με τον Ιωνικό είναι σκληρή ομάδα, δύσκολη ομάδα, δύσκολα θα την κερδίσεις, ο Ιωνικός δυσκολεύτηκε αρκετά και νομίζω ότι μέσα στην Ιεράπετρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Για το αν θέλει να αλλάξει κάτι στην φιλοσοφία ή στην φυσιολογία των δύο πρώτων παχνιδιών:
Δεν θέλω να αλλάξω κάτι. Εμείς στο παιχνίδι με την Κηφισιά είχαμε κάποιους παίχτες κακούς και παρόλο αυτό στο τέλος μπορούσαμε να τους κερδίσουμε. Αυτό πάει να πει ότι μια ομάδα σαν την Κηφισιά που υποτίθεται ότι ήταν από τις πρωταγωνίστριες και με τον Ηρόδοτο, πάνω κάτω στο ίδιο μήκος κύματος είμαστε και εμείς. Κάθε μέρα, κάθε παιχνίδι που περνάει νομίζω ότι γινόμαστε και καλύτεροι, μας έχει πιάσει τώρα η προετοιμασία, τα παιδιά είναι κουρασμένα. Θα προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε, ένα 20ήμερο – 25ήμερο υπολογίζουμε με τον γυμναστή ότι θα είμαστε έτσι και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά.

Αν και νεοφώτιστος ο Εθνικός στην κατηγορία, έχει μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα. Πολλοί έχουν απαιτήσεις από τον Εθνικό, πιστεύει ότι αυτό αγχώνει του παίκτες του;
Δεν νομίζω. Νεοφώτιστοι είμαστε στην κατηγορία, γιατί σαν όνομα και σαν οντότητα είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα. Κι άλλες ομάδες, βεβαίως, είναι ιστορικές αλλά δεν έχουν την οντότητα που έχει ο Εθνικός. Προσπαθούμε δύο χρόνια τώρα να τον ξεκινήσουμε από το μηδέν, τον χτίσαμε από το μηδέν, έχει γερές βάσεις, έχει ένα πρόεδρο που λίγες ομάδες τον έχουνε και πιστεύω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι και όλα θα πάνε καλά.

Για το αν το κύπελλο είναι στόχος της ομάδας:
Σίγουρα κάθε στόχος που θα είναι στην πορεία μας θα τον διεκδικήσουμε. Έχουμε αρκετούς παίκτες, όποιος και να παίζει το ίδιο πράγμα είναι.

Πολυχρονίδης

Πέρασαν οι πρώτες δύο αγωνιστικές και πάμε για το κύπελλο, πως βλέπει το παιχνίδι:
Είχαμε δύο εβδομάδες δύσκολες και για τον φίλαθλο και η ομάδα ήταν πεσμένη μετά από αυτό. Σίγουρα τα αποτελέσματα δεν μας βοηθήσανε, εγώ πιστεύω ότι μπορούμε σίγουρα να επανέλθουμε. Τώρα στην Κρήτη θα πάμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, θα πάμε να κερδίσουμε. Θέλω να συνεχίσουμε και στο κύπελλο, είναι ένας θεσμός που θα μας βοηθήσει και παιχτικά να βρεθούμε καλύτερα και φυσικά πάμε για να κερδίσουμε γιατί η ομάδα πρέπει να κερδίζει ότι και να είναι. Φιλικά ή οτιδήποτε, έτσι έχουμε μάθει.

Για το τι έφταιξε και η ομάδα έδειξε ένα μέτριο πρόσωπο στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα:
Μια ομάδα που πέρσι τερμάτισε δεύτερη, είναι από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας, προσπαθήσαμε, μπήκαμε δυνατά, δεν μας βγήκε στα πρώτα τέταρτα, εντάξει ποδόσφαιρο είναι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Μπορούσαμε να κερδίσουμε, μπορούσαμε να χάσουμε, μπορούσανε να φέρουμε και το «Χ»..

Το δύσκολο πρόγραμμα και τα ταξίδια επιφέρει περισσότερο άγχος στους παίκτες:
Είναι σημαντικό, το έχουμε συζητήσει πριν ακόμα βγει η κλήρωση, τα πρώτα παιχνίδια να είναι με κάποιες ομάδες υποδεέστερες. Δεν μας έκατσε αυτό για να έρθει και η ψυχολογία. Ξεκινήσαμε με δύσκολα παιχνίδια αναγκαστικά. Αλλά  καλό θα ήταν να είχαμε ξεκινήσει με κάποιες ομάδες πιο αδύναμες για να πάρουμε την ψυχολογία και να δείξει στις υπόλοιπες ομάδες ότι είμαστε εδώ.

Αμυντικός, τόσο στο κέντρο όσο και στο δεξί άκρο, αλλά και αμυντικό χαφ, ποια θέση του αρέσει περισσότερο:
Δεν έχω κατασταλάξει σε κάποια θέση. Τα τελευταία χρόνια αλλάζω πολλές θέσεις. Όσο μεγαλώνω νομίζω ότι μου αρέσει περισσότερο η θέση του στόπερ, γιατί θέλει πολύ εμπειρία για να παίξεις εκεί, αλλά από εκεί και πέρα όπου χρειαστεί.

Το μήνυμα του στον κόσμο:

Να κάνει υπομονή, η ομάδα θα πάει καλά!

About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment