Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Xατζηαλέξης:"Να πρωταγωνιστήσουμε στη Γ Εθνική""

Μετά και την φιέστα του Εθνικού με την οποία πανηγύρισε την πολυπόθητη άνοδο του στην Γ’ Εθνική, ο προπονητής του, Μαργαρίτης Χατζηαλέξης, μιλά στο grasidi.gr και στη Σοφία Μίντζια για την εξαιρετική χρονιά που μόλις τελείωσε, για το παρόν και το μέλλον του ιστορικού Πειραϊκού συλλόγου και για τo σπουδαίο έργο του προέδρου του, Αλέξη Αγγελόπουλου. Ο επιτυχημένος τεχνικός, δε λησμόνησε να καλέσει την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να ανταποκριθούν στο γηπεδικό πρόβλημα του Εθνικού και να δώσουν μια οριστική λύση που θα τον λυτρώσει από τη μόνιμη περιπλάνηση του σε δανεικές έδρες.  


Η άνοδος στη Γ’ Εθνική είναι πλέον γεγονός. Τελικά, ποιοί παράγοντες  της χρονιάς που πέρασε συνετέλεσαν ώστε να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος του Εθνικού;
“Η χρονιά που πέρασε ήταν μια δύσκολη περίοδος κυρίως γιατί μετά από την περσινή αποτυχία φέτος έπρεπε να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Ο Εθνικός είναι μια μεγάλη ομάδα, ένα ιστορικό σωματείο, οπότε η πίεση που υπέστησαν οι παίκτες όλη αυτή τη χρονιά ήταν ισχυρή αλλά τελικά καταφέραμε να πανηγυρίσουμε! Ως προς τους παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία, θα ξεχωρίσω ουσιαστικό το γεγονός ότι στον Εθνικό είμαστε μια οικογένεια και αυτό το εννοούμε κ είμαστε όλοι μέλη της από τον πρόεδρό μας μέχρι τον φροντιστή της ομάδας. Όλοι μαζί περάσαμε μια καταπληκτική χρονιά, αναπτύξαμε σχέσεις κ δεθήκαμε μεταξύ μας κι αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον από τις ελάχιστες μετεγγραφές που θα γίνουν ενόψει της νέας σεζόν κάτι που αποδεικνύει ότι οι περισσότεροι παίκτες επιθυμούν να παραμείνουν στην ομάδα.”

Τελικά στα μπαράζ ο Εθνικός δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί. Παρόλα αυτά, υπήρξε στιγμή που να επικράτησε άγχος ή αμηχανία ή ανασφάλεια για την εξέλιξη;


“Για να πω την αλήθεια, θεωρώ ότι όντως στα μπαράζ αποδείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, ευχαριστηθήκαμε την διαδικασία κι εμείς που ήμασταν στον πάγκο, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό όπου κι αν έπαιξαν. Από ‘κει και πέρα, η μοναδική στιγμή κατά την οποία ένιωσα άγχος ήταν στο δεύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης με αντίπαλο την Οδηγήτρια. Βασικά όχι ότι φοβήθηκα για την ομάδα μου για την οποία ήμουν σίγουρος αλλά επειδή ερχόμασταν από μια ισοπαλία με το Χαϊδάρι - αντίθετα η Οδηγήτρια είχε κερδίσει στο πρώτο της ματς -  οπότε με μια ακόμη ισοπαλία ή με ένα άτυχο αποτέλεσμα θα μέναμε πίσω κ αυτό θα ήταν αρνητικό. Σε γενικές γραμμές, σε κανέναν αγώνα των μπαράζ δεν αισθάνθηκα ιδιαίτερα αγχωμένος.”

Ο κόσμος του Εθνικού τι ρόλο διαδραμάτισε στην φετινή προσπάθεια;
“Ο κόσμος της ομάδας μας είναι απλά καταπληκτικός! Το έχω ξαναπεί ότι στην αρχή της περιόδου φοβήθηκα λίγο ότι οι φίλοι μας μπορεί να μας άφηναν λόγω της πίκρας που είχαν πάρει από την προηγούμενη χρονιά αλλά τελικά δεν μας άφησαν ποτέ! Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος δεν αισθανθήκαμε ποτέ μόνοι, ακόμη και στη φιέστα πριν λίγες μέρες η δύναμη, η ψυχή και η καρδιά του Εθνικού ήταν ο κόσμος του! Αυτό που ζήσαμε στο δεύτερο παιχνίδι με το Χαϊδάρι ήταν πρωτόγνωρο. Για 25 λεπτά οι φίλαθλοι του Εθνικού, δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα και να τραγουδάνε. Ο κόσμος μας είναι πολύτιμος για την ομάδα και τον θέλουμε δίπλα μας για να ανέβουμε και στα ψηλότερα σκαλοπάτια ώστε να ξαναφτάσουμε εκεί που μας αξίζει.”

Γ’ Εθνική λοιπόν από τη νέα σεζόν. Η άποψή σας για την ερασιτεχνική κατηγορία;
“Σίγουρα έτσι όπως έχει γίνει η Γ’ Εθνική και ειδικά τώρα που οι όμιλοι θα είναι 4 και όχι 6 θα είναι ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα. Εμείς πάντως θα ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν με στόχο να πρωταγωνιστήσουμε στον όμιλό μας όπου θα αντιμετωπίσουμε σημαντικές και δύσκολες ομάδες, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί προσδοκώντας να μας έρθει το καλύτερο.”

Οπότε στόχος του Εθνικού είναι να κάνει μια μικρή αλλά αναγκαστική στάση στη Γ’ Εθνική πριν επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες;

“Μπορεί να ακουστεί λίγο αλαζονικό αλλά ο Εθνικός δεν αξίζει να βρίσκεται στην ερασιτεχνική κατηγορία. Γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή η χρονιά απλά να είναι ένα πέρασμα από τη Γ’ Εθνική. Όμως, όπως προανέφερα, φέτος θα αντιμετωπίσουμε πολλές και αξιόλογες ομάδες κάτι που δυσχεραίνει το έργο μας αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και πραγματικά εύχομαι του χρόνου να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Football League.”

Ποιο το κυρίαρχο μειονέκτημα της ερασιτεχνικής κατηγορίας;
“Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα με βασικότερο τις μετακινήσεις που απαιτούνται στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Αν μάλιστα ο Εθνικός αγωνιστεί στο όμιλο που συζητείται μέχρι στιγμής θα πρέπει να κάνει 6 μακρινά ταξίδια. Αν θες, πιστεύω ότι αυτό δεν είναι δίκαιο αφενός γιατί άλλοι όμιλοι έχουν πολύ λιγότερες μετακινήσεις και αφετέρου γιατί η όλη διαδικασία συνεπάγεται αρκετά έξοδα και πολλή ταλαιπωρία. Είναι κατανοητό ότι το κόστος των μετακινήσεων είναι επιβαρυντικό για κάθε πρόεδρο ομάδας ακόμη και για τον κ. Αγγελόπουλο που ηγείται του Εθνικού και που εμπράκτως εδώ και 2 χρόνια αποδεικνύει ότι μπορεί να υποστηρίξει την ομάδα οικονομικά και μάλιστα με το παραπάνω. Όμως, τα έξοδα που γεννά μια μακρινή διαδρομή ζημιώνουν το budget του κάθε συλλόγου και αυτό είναι πολύ κακό. Νομίζω ότι σ’ αυτό το θέμα θα έπρεπε κάτι να γίνει, ακόμη και η ΕΠΟ θα ήταν καλό να το έβλεπε με άλλο μάτι. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει για το καλό των ομάδων της Γ’ Εθνικής.”

Ο Εθνικός έδειξε ότι με την σύνθεσή του μπορεί να φτάσει πολύ μακριά. Οπότε οι περιορισμένοι μεταγραφικοί στόχοι έχουν συγκεκριμένο προσανατολισμό; 

“Μετά την περσινή μας αποτυχία  που ουσιαστικά προήρθε και από το ότι δεν διαθέταμε πολλές εναλλακτικές επιλογές παικτών στην περίπτωση τραυματισμών και τιμωριών, φέτος είχαμε αποφασίσει ότι θα διαθέταμε 2 τουλάχιστον ισάξιους παίκτες για κάθε θέση κι αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ και συνέβαλε στην επίτευξη των στόχων μας. Κάπως έτσι θα λειτουργήσουμε και τη νέα χρονιά. Είναι αυτονόητο ότι δε μπορούν να παραμείνουν στην ομάδα όλα τα παιδιά όχι γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή τους αλλά επειδή πρέπει να ανανεωθεί το ρόστερ και να ενισχυθούμε ώστε να κατακτήσουμε ένα ακόμη πιο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Έχουμε ήδη κάποιους μεταγραφικούς στόχους, έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Είναι πάντως αλήθεια ότι αρκετοί ποιοτικοί παίκτες θέλουν να έρθουν στον Εθνικό γνωρίζοντας και την υγεία που επικρατεί στην ομάδα και που φυσικά απορρέει από τον πρόεδρο μας.”

Είναι γνωστό ότι ο Εθνικός αντιμετωπίζει γηπεδικό πρόβλημα. Τώρα που ανέβηκε κατηγορία τι μέλλει γενέσθαι με την έδρα του;

“Αυτό που γίνεται με τον Εθνικό στο θέμα του γηπέδου του είναι απίστευτο! Χωρίς υπερβολές, είμαστε οι τσιγγάνοι του Πειραϊκού ποδοσφαίρου. Ένα ιστορικό σωματείο που έχει αγωνιστεί επί πολλά χρόνια στη Super League είναι αδιανόητο να μην έχει το δικό του γήπεδο, την δική του έδρα. Πιστεύω ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να το δει σοβαρά και η Πολιτεία. Ο κ. Αγγελόπουλος κάνει πολλές προσπάθειες και πρέπει να τον βοηθήσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς ώστε να παραχωρηθεί στον Εθνικό ένας χώρος όπου θα ανεγερθεί το “ σπίτι” του. Από ’κει και πέρα, του χρόνου δεν ξέρουμε που θα αγωνιστούμε! Αν είναι δυνατόν! Έχουμε κερδίσει μια κατηγορία και ακόμη αγνοούμε ακόμη και το που θα κάνουμε προπονήσεις. Νομίζω ότι γίνεται πλήρως αντιληπτό το πρόβλημά μας. Κάθε ομάδα που παραχωρεί στον Εθνικό το γήπεδό της τον βλέπει ως καταληψία! Δεν ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο… Εμείς θέλουμε να είμαστε περαστικοί από το εκάστοτε ξένο γήπεδο και να αποκτήσουμε το δικό μας κάποια στιγμή. Πραγματικά, περιμένουμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς να δουν το πρόβλημά μας σοβαρά και να μας βοηθήσουν.”  


Υπάρχει κάτι που θέλετε να πείτε ενόψει της νέας χρονιάς που έρχεται;

“Προσωπικά, συναντήθηκα με τον πρόεδρό μου και μιλήσαμε για το παρόν και το άμεσο μέλλον του Εθνικού. Το σημαντικό είναι ότι κινούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση που σημαίνει ότι θέλουμε έναν δυνατό Εθνικό βάσει του πλάνου που επιί του παρόντος μόνο εγώ κι εκείνος ξέρουμε. Το σίγουρο είναι ότι δεν βιαζόμαστε να πραγματοποιήσουμε όσα έχουμε δρομολογήσει. Υπάρχουν κάποιοι βραχυπρόθεσμοι στόχοι που θα ολοκληρωθούν και έπειτα θα κάνουμε υπομονή μέχρι να φτάσουμε την ομάδα εκεί ακριβώς που την θέλουμε.
Πάντως, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Αγγελόπουλο για όσα μας παρείχε 2 χρόνια τώρα και για όσα θα εξακολουθήσει να προσφέρει και τη νέα σεζόν, τους συνεργάτες μου και συγκεκριμένα τον Θωμά Μακρή, τον γυμναστή , Παναγιώτη Χατζηκώστα, αλλά και τον πρώην γυμναστή τερματοφυλάκων, Βασίλη Τρίχο, τον φυσιοθεραπευτή μας, τον Ψυχογιό, τον φροντιστή μας ,….., και φυσικά τον γιατρό μας, τον Καραχάλιο ο οποίος έχει δώσει τα πάντα για την ομάδα.”  

About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment