Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Οι δηλώσεις του κου Αγγελόπουλου(Pics-Audio)

Διαβάστε τις πιο σημαντικές τοποθετήσεις του Προέδρου του Εθνικού κ. Αλέξη Αγγελόπουλου στο Κανάλι 1 του Πειραιά στο σημαντικό θέμα που αφορά στο γήπεδο με τις τελευταίες εξελίξεις.

Όπως τόνισε, αποτελεί θετική εξέλιξη η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής πως σχεδιάζονται δύο έργα, η ανακατασκευή του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ και η κατασκευή γηπέδου για τον ιστορικό Εθνικό, αλλά επεσήμανε ότι επιβάλλεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν.
Διαβάστε τις πιο σημαντικές τοποθετήσεις του διοικητικού ηγέτη του Εθνικού στο Κανάλι 1 του Πειραιά.
Για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα:    Σε καλό  δρόμο βαδίζουμε εδώ και αρκετό καιρό. Το θέμα είναι ότι από καλές προθέσεις και εξαγγελίες και από συμπαθείς ανθρώπους να κάνουμε συζητήσεις και ραντεβού είχα αρκετά. Τώρα το θέμα είναι να δούμε και τις πράξεις.
Δεν σας κρύβω το εξής γιατί και  εγώ σε προσωπικό επίπεδο βρίσκομαι στα όρια μου και όχι μόνο για τα αγωνιστικά  εκεί όπου υπάρχει ένα θέμα με το Πειραϊκό ποδόσφαιρο και θεωρώ  ότι είμαστε όλες οι ομάδες  -ολίγον τι- απροστάτευτες σε διάφορες καταστάσεις. Αλλά και στο εξωαγωνιστικό, όπου είναι κυρίως το γηπεδικό ,εντάξει ,είναι αν μη τι άλλο ψυχοφθόρο  και κουραστικό και να κάνεις αυτά που έπρεπε να κάνεις , να τα φέρεις τα πράγματα σε μία σειρά ,να καλύπτεις και κενά της ίδιας της πολιτείας,που δεν μπορούσε να συνεννοηθεί ή  δεν μπορούσε να ακουμπήσει τα προβλήματα του Πειραικού ποδοσφαίρου γιατί τόσα χρόνια άφησε και τον Εθνικό και τις υπόλοιπες ομάδες  του Πειραιά χωρίς γήπεδο, του κεντρικού Πειραιά εννοώ. Αλλά από την άλλη πλευρά βλέπω ότι  όταν κλείνει ένα μέτωπο ανοίγει ένα καινούργιο, κλείνουμε το επόμενο και ξαναγυρνάμε πίσω.
Για να πω τα πράγματα με το όνομα τους. Καταφέραμε  με το ΤΑΙΠΕΔ και είχαμε μία θετική εισήγηση ,απόλυτα θετική σε αυτό το πλάνο, σε αυτό το project το οποίο  επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω στον Πληθυντικό και στον αέρα  με δικά μου προσωπικά χρήματα κάναμε μία προμελέτη ,βάλαμε αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, βάλαμε τοπογράφους  γιατί δεν είχε  σωστό τοπογραφικό το ΣΕΦ, κάναμε μία ολόκληρη μελέτη πως χωράνε δύο γήπεδα. Από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για δύο γήπεδα, δηλαδή ούτε να ξεσπιτωθούν οι υπόλοιπες ομάδες του Πειραιά, αλλά και ο Εθνικός, που είναι ο αδικημένος της υπόθεσης, να βρεθεί με κάτι αξιόλογο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Αυτό το καταφέραμε. Υπήρξε λοιπόν από την προηγούμενη διοίκηση,  τον κο Κονδύλη, η θετική εισήγηση  και το πράγμα πήγε στην project manager του ΣΕΦ,της αποκρατικοποίησης του ΣΕΦ κας Αθανασοπούλου   και μετά στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.το οποίο ψηφίστηκε.
Για να γίνει όμως η παραχώρηση, θα έπρεπε η Περιφέρεια  η οποία έχει τα χρήματα  για να κάνει το έργο να  βγάλει επίσημα πια, να κάνει μία σύμβαση  με το ΤΑΙΠΕΔ και το ΣΕΦ  για να προχωρήσουμε.
Εγώ από την πρώτη μέρα είπα ότι ναι μεν θέλουμε να στεγάσουμε τον Εθνικό,αλλά δεν θέλουμε να ανοίξουμε μία κεκρόπορτα  που να νομίζει  ο οποιοσδήποτε ότι πάμε να κάνουμε μπίζνα, δηλαδή  δεν θέλουμε ιδιοκτησίες γηπέδων, δεν θέλουμε μαγαζάκια, δεν θέλουμε καφετέριες ,δεν θέλουμε τέτοια πράγματα. Θέλουμε απλά να στεγάσουμε κάπου αυτό το  ιστορικό σωματείο.
             
Τα θέλω του Εθνικού για το γήπεδο: Η ιδιοκτησία του γηπέδου ας είναι στο Δήμο Πειραιά, εκεί πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου ,ας είναι στην Περιφέρεια,ας είναι στην ΓΓΑ,ας είναι στο ίδιο το ΣΕΦ,ας είναι στο ΤΑΙΠΕΔ,ας είναι κάπου.
Εμείς θέλουμε μία σύμβαση χρήσης ,20-30 ετών  για να μπορούμε να παίζουμε μπάλα. Αυτό είναι όλο.
Από κει και πέρα όμως,  αν δεν καθόμαστε όλοι μαζί  και να πάρουμε κάποιες τελειωτικές αποφάσεις και απλά γίνεται κάποια προσπάθεια από τον κο Γαβρίλη ο οποίος είναι κοντά ,γίνεται μία προσπάθεια από τον προηγούμενο Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κο Κονδύλη ,βγαίνει ένας καινούργιος που ούτε καν μας καλεί ,δυστυχώς η ΕΠΣΠ με εξαίρεση κάποια μέλη της που τρέχουν από το Πρωί ως το βράδυ ,σαν Ένωση όμως καλές είναι οι εξαγγελίες της ,αλλά δεν μας έχει φωνάξει σε ένα τραπέζι ,να μας πει τι προτείνετε στην ΓΓΑ ,το ΣΕΦ, το ΤΑΙΠΕΔ  ..Δεν μας φώναξε κανείς.
Δηλαδή αυτός ο  οποίος έβγαλε με δικές του κινήσεις  τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια,αυτός που έτρεξε το θέμα με το ΤΑΙΠΕΔ ,αυτός που έτρεξε το θέμα με το ΣΕΦ , ο Εθνικός δηλαδή, ήταν απών.  Δεν θέλω να πιστέψω ότι ήταν απών εσκεμμένα. Γιατί και ο κος Βασιλειάδης που είναι εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας και ο κος Γαβρίλης, έχουν  τονίσει και το έκαναν  και με την ανακοίνωση τους ότι είναι δίπλα μας σε όλο αυτό.

Για το χώρο  που θα γίνουν τα γήπεδα: Αυτό που έχουμε υποδείξει ως Εθνικός είναι στο υπάρχον γήπεδο του ΣΕΦ να γίνει το γήπεδο του Εθνικού και ακριβώς παράπλευρα, γιατί έτσι χωράνε,  να γίνει το δεύτερο γήπεδο που θα εξυπηρετήσει τις ομάδες της ΕΠΣΠ.
Και μάλιστα έχω πει ότι με το καθεστώς της σύμβασης  χρήσης που θα πάρει ο Εθνικός το γήπεδο από όποιον θα είναι υπεύθυνος , η πρόταση μας είναι να εξασφαλιστούν και τα σωματεία της ΕΠΣΠ με το να πάρει τη σύμβαση χρήσης η ΕΠΣΠ. .Να μην είναι δηλαδή απλά ένα Δημοτικό στάδιο , η ένα κρατικό στάδιο και μιλάω για το δεύτερο γήπεδο. Δηλαδή η ΕΠΣΠ να έχει λόγο για το γήπεδο ανα πάσα στιγμή. Σε όλα αυτά τα αυτονόητα δεν βλέπω τη θέληση  να κινηθούμε άμεσα . Βλέπω καλές προθέσεις αλλά κάπως έτσι έφτασε η χώρα μας εκεί που έφτασε.


Το χρονοδιάγραμμα και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν: Επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να βρούμε μπροστά μας είναι οι διαγωνισμοί και οι καθυστερήσεις, επειδή έχουμε κάνει το προσχέδιο ,αυτό όλο δεν έγινε στο πόδι, προς τιμήν  του ο κος Μώραλης σε ένα ραντεβού που είχαμε μαζί του και με τον κο Γαβρίλη  και τον κο Βασιλειάδη προσφέρθηκε σαν Δήμος Πειραιά , την μελέτη να τη χρηματοδοτήσει και να την κάνει ο Δήμος. Δηλαδή να πάρει τα σημερινά κομμάτια που έχουμε φτιάξει της τελικής μελέτης στο 40-50 %  και να το τελειώσει με δικό του κόσμο και έξοδα ο Δήμος.
Αν γίνει αυτό σημαίνει ότι αν ο Δήμος Πειραιά τελειώσει σε 1-2 μήνες και δεν χρειαστεί Διαγωνισμός μελέτης και το κράτος και η Περιφέρεια θα γλιτώσει κοντά στα 100.000 Ευρώ αλλά και εμείς γλιτώνουμε διαγωνισμό για μια μελέτη που θα κρατήσει 6 μήνες.
Εμείς πήγαμε να επισπεύσουμε με τη βοήθεια του κου Μώραλη τις διαδικασίες. Δυστυχώς ,αυτή η πρόταση που έχει γίνει εδώ και ένα μήνα δεν ξέρουμε αν ισχύει. Εγώ λέω πως το χρονοδιάγραμμα είναι απλό. Αν όλοι  οι αρμόδιοι  φορείς καθίσουμε σε  ένα τραπέζι  και πει η Περιφέρεια «συμφωνώ» , ο Δήμος Πειραιά κάνει τη μελέτη ,το ΤΑΙΠΕΔ συμφωνήσει στο πρότζεκτ και η καινούργια διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να  μην κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις και να κάνει αυτό που απαιτεί ο Πειραικός λαός και το καλό του τόπου μας. Να υπάρξει ένας αθλητικός πνεύμονας και όχι μαγαζάκια.
Αν λοιπόν γίνουν όλα αυτά τα πράγματα η μελέτη θα πάρει 45 ημέρες ,γίνεται ένα διαγωνισμός που θα πάρει 2-3 μήνες και μετά το τελικό έργο επειδή είναι Προκάτ, δεν πάμε να φτιάξουμε το «Μπερναμπέου», θα είναι έτοιμο σε 6 μήνες.Με λίγα λόγια ,αν κινηθούμε σωστά και μεθοδικά στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ο Πειραιάς θα έχει δύο γήπεδα.  Αν  υπάρχει κάποιος που δεν το θέλει ,γιατί δεν έχω βγεί να τα πω που θεωρούσαν ότι αυτός που θα δημιουργήσει πρόβλημα ,κωλύματα και ενστάσεις θα ήταν ο Ολυμπιακός, όμως το λέω υπεύθυνα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πολλοί θα θέλουν να δημιουργήσουν ίντριγκες και σενάρια,λέμε πολύ απλά τι πρέπει να γίνει.  Βλέπω  όμως ότι ενώ κάνουμε κινήσεις για το γήπεδο αλλά και να φέρουμε την ομάδα στον  φυσικό της Ερασιτέχνη και πάμε να το κάνουμε χωρίς να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι  με ωραίο τρόπο χωρίς να ζητάμε κάτι παράνομο η μυστήριο. Αρχίζω και νιώθω όμως ότι τα όρια μου  αρχίζουν και εξαντλούνται  .Αν θέλουν να διώξουν και τους τελευταίους ρομαντικούς από το ποδόσφαιρο, ας μας το πουν να ασχοληθούν άλλοι.

Για τα  κολλήματα που υπάρχουν:Ζούμε σε μία περίοδο που σε 10 ημέρες δεν ξέρουμε τι θα γίνει στην Ελλάδα καλά καλά.Παρόλα αυτά να διευκρινίσουμε ότι το γήπεδο δεν θα γίνει μετα λεφτά του κόσμου. Πάμε με χρήματα που έχουν βγεί από την Περιφέρεια και υπήρχαν σε προυπολογισμούς από αδιάθετα κεφάλαια, που μπορεί να χαθούν να γίνει ένα έργο .
Αν σε αυτή τη χώρα δεν μπορέσουμε όταν έχουμε τα κεφάλαια να κάνουμε κάποια έργα  που θα πιάσουν τόπο και θα δουλέψουν και 500 άτομα για να γυρίσουν τα χρήματα στην αγορά. Αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο  που το θέλει ο κόσμος και  στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά  τότε τι παραπάνω να περιμένουμε να γίνει  στην Ελλάδα; Δηλαδή έχω ένα προσωπικό προβληματισμό που βλέπω ότι και καλές προθέσεις να υπάρχουν κάπου κολλάνε.  Και ξαναλέω και ο κος Γαβρίλης έχει δείξει μία ευαισθησία από την πρώτη μέρα όπως και ο κος Μώραλης , με το καινούργιο καθεστώς του ΤΑΙΠΕΔ δεν ξέρω τι γίνεται .Οσο τους ακούσατε εσείς τους ακούσαμε και εμείς.
΅
Να κάνουμε ένα Καραισκάκη σε σμίκρυνση:Για το γήπεδο, η λογική μας  είναι να φτιάξουμε ένα γήπεδο 4-5000 θέσεων που θα στεγάσει και τις ακαδημίες του συλλόγου. Ένα Καραισκάκη σε σμίκρυνση που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κάποιο τελικό της ΕΠΣΠ η για τις Εθνικές ομάδες(Ελπίδες)
Επειδή έχουμε βρει πολλές δυσκολίες  στο να βρούμε γήπεδο,αξίζει να σας πω  ότι φέτος πήραμε την τελευταία μέρα να πάρουμε το γήπεδο του Μοσχάτου και αν  δεν είχε την ευαισθησία ο Δήμαρχος του Μοσχάτου κος Ευθυμίου ούτε εκεί θα παίζαμε θα πρέπει να πω ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και οι ποδοσφαιριστές  και οι φίλαθλοι να μην ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες χωρίς να πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική.
Για το ότι η πολιτεία έχει ξεχάσει τον Πειραιά: Πιστεύω ότι η  πολιτεία  είτε η ευρύτερη  διοίκηση του Ποδοσφαίρου  επειδή νιώθουν ότι ο Ολυμπιακός, έχει ένα γήπεδο που το έφτιαξε με δικά του χρήματα, πρέπει ο Πειραιάς να είναι ξεχασμένος. Αξίζει να πω ότι για να φτιαχτεί ένα γήπεδο στην Υδρα  βγήκαν χρήματα 1.5 εκ .ευρώ ,χωρίς να έχω κάτι με το νησί, δεν μπορεί να έχει γήπεδο 1,5 εκ ευρώ και ο Πειραιάς να μην έχει.

Ακούστε εδώ το ηχητικό


About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment