Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Είμαστε Κυπελλούχοι!!!!

Με ηγέτη και σκόρερ τον Σούφλα, που σημείωσε και τα δύο τέρματα, αλλά και τον Βουτσινά σε τρομερή κατάσταση, ο Εθνικός θριάμβευσε 2-1 του Αετού Κορυδαλλού και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο!



Ο Εθνικός είναι ο νέος Κυπελλούχος Πειραιά!  Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων τον παρακολούθησαν, επικράτησαν 2-1 του Αετού Κορυδαλλού στο Καραϊσκάκη και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου ΕΠΣΠ στην ιστορία του, στην τρίτη παρουσία του σ’ έναν  τελικό του θεσμού.

Η ομάδα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη ευτύχησε να έχει μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Σούφλα, ο οποίος με δύο προσωπικά του τέρματα (9’ πεν, 56’) οδήγησε τον Εθνικό στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν.

Με την προσδοκίες των φίλων του, το τέλος της σεζόν, να βρει την ομάδα να πανηγυρίζει την επάνοδό της στις ανώτερες επαγγελματικές κατηγορίες.

Από την άλλη πλευρά ο Αετός Κορυδαλλού στην πρώτη του παρουσία σ’ ένα τελικό Κυπέλλου παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστικός κερδίζοντας το χειροκρότημα των οπαδών του που έδωσαν το παρόν στο φαληρικό στάδιο. Παράλληλα, δικαιολόγησε απόλυτα την υψηλή του θέση στον δεύτερο όμιλο της  πρωτάθλημα της Α’ Κταηγορίας όπου ακολουθεί τον πρωτοπόρο Εθνικό


Γρήγορο προβάδισμα για τον Εθνικό

Καλύτερα μπήκε ο Εθνικός στα πρώτα λεπτά του τελικό και στο 9’ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Γκορόγιας, μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Γκορόγια από τα αριστερά η μπάλα προσέκρουσε στο χέρι του πεσμένου Μπολοβίνου και ο διαιτητής Μιχελής που βρέθηκε κοντά στην εξέλιξη της φάσης υπέδειξε το πέναλτι.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Σούφλας, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Εθνικό.!!!!!!!

Παρά το γρήγορο γκολ των κυανόλευκων, ο Αετός Κορυδαλλού δεν πτοήθηκε και στο 10’ άγγιξε την ισοφάριση, όμως ο Βουτσινάς με υπερένταση απομάκρυνε την καρφωτή κεφαλιά του Μάναλη.

Ο Αετός στο 10’ έφτασε ξανά στην ισοφάριση μετά από λάθος υπολογισμό της μπάλας, όμως οι αμυντικοί του Εθνικού πρόλαβαν και απομάκρυναν την μπάλα πριν η τελευταία φτάσει στον Κουρκούτη που καραδοκούσε.

Ο Εθνικός από την πλευρά του έχασε μοναδική ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματά του στο 145’ όταν ο Λύγκος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αετού και πλάσαρε από πολύ ευνοική θέση, γι α να αποκρούσει σωτήρια ο Γεωργόπουλος€


Ισοφάριση Αετού με Μάναλη

Οι τυπικά γηπεδούχοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και στο 36’ έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Μάναλης ελίχθηκε όμορφα στην ‘αμυνα του Εθνικού και με  ασύλληπτο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βουτσινά για το 1-1

Ο Εθνικός μετά την ισοφάριση προσπάθησε να πάρει τα ηνία του τελικού και στο 38’ έχασε μοναδική ευκαιρία να ξαναπάρει προβάδισμα στο σκορ όταν ο προωθημένος Σούφλας από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γεωργόπουλου.

54’ Ο Εθνικός άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 54’ όταν μετά  από γύρισμα του Σούφλα, ο Σκαφτούρος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γεωργόπουλου!


Κεφαλιά δυναμίτης από τον Σούφλα και 1-2!

56’ Ο Εθνικός πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ στο 56’ όταν έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σάμιου, ο προωθημένος Σούφλας με καρφωτή κεφαλιά έφερε ξανά τον Εθνικό στη θέση του οδηγού! Με τον σκόρερ των κυανόλευκων να αναδεικνύεται σε κεντρική φυσιογνωμία του τελικού, χάρη στα δό προσωπικά του τέρματα!

Ο Αετός βρήκε πάλι τα ψυχικά αποθέματα ν΄’ αντιδράσει και στο 58’ έχασε μοναδική ευκαιρία να φτάσει στο 2-2, όταν ο Βουτσινάς με εκπληκτική εκτίναξη έδιωξε την μπάλα μετά από κεφαλιά του Μάναλη

Ο Εθνικός με πολύ καλό στήσιμο κατάφερε στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα να κάνει άψογη διαχείριση και να φτάνει στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου για πρώτη φορά στην ιστορία του.


55’ Κίτρινη στον Μπερίσα
63’ Κίτρινη στον Λύγκο
69’ Κίτρινη στον Τσολάκου
84’ Κίτρινη στον Μπένα.
86’ Κίτρινη στον Πολυχρονίδη

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Γεωργόπουλος, Σύρμας, (80’ Γκάρι), Μακρής, Μπολοβίνος, Μπερίσα, Μπούκης, Τσολάκου, Κουρκούτης (71’ Κοντόπουλος),  Μάναλης, Μούτσα , Σιδηρόπουλος


ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Γκορόγιας (68’ Πολυχρονίδης),  Γερόλυμος, Μπένα, Σαμιώτης, Σύρος Παυλάκης ,  Σούφλας, Λύγκος, Σάμιος, Σκαφτούρος (90’ Μαριόλης).








About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment