Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Αποκαλυπτικός Χατζηαλέξης

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα grasidi.gr , ο  προπονητής του Εθνικού Μαργαρίτης Χατζηαλέξης. Ο τεχνικός των "κυανόλευκων" κάνει λόγο  για το must της ανόδου, μιλάει για το μυστικό της επιτυχίας,κάνει  τη δική του αυτοκριτική και μιλάει και για την πιθανότητα ενίσχυσης..



Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε  ο προπονητής μας στον Κώστα Παλαιολόγο:

- Ο Εθνικός έχει να επιδείξει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα έπειτα από τις 11 πρώτες αγωνιστικές έχοντας να επιδείξει 9 νίκες και μία ισοπαλία (σ.σ. ο Εθνικός έχει κάνει και το ρεπό του) και δείχνει αποφασισμένος να παραμείνει σ την κορυφή. Ποια εκτιμάτε ότι είναι τα στοιχεία της επιτυχημένης ως τώρα παρουσίας;
«Η ποιότητα που υπάρχει στο φετινό ρόστερ, σε συνδυασμό με την εμπειρία κάποιων σημαντικών παικτών, που έχουν παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες μας έχουν επιτρέψει να κάνουμε αυτό το θετικό ξεκίνημα. Το καλοκαίρι μαζί με τον πρόεδρο Αλέξη Αγγελόπουλο είχαμε τον χρόνο να χτίσουμε τον κορμό πάνω στον οποίο θα στηριχθεί το φετινό μας οικοδόμημα. Σε αντίθεση με πέρυσι, όπου η ομάδα δημιουργήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, θεωρώ ότι φέτος έχουμε όλες τις προοπτικές να τερματίσουμε στην πρώτη θέση και να διεκδικήσουμε με πολύ μεγαλύτερες αξιώσεις το εισιτήριο της ανόδου για τις ανώτερες κατηγορίες,. Χωρίς φυσικά να αιθεροβατούμε. 
Σίγουρα υπάρχει διαφορά δυναμικότητας με τις περισσότερες ομάδες που μετέχουν στον όμιλό μας, αλλά αυτό που προέχει, είναι να παρουσιαζόμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και να παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, με κύριο στόχο το τέλος της σεζόν να μας βρει στην κορυφή.»
- Λέγεται ότι ο Εθνικός είναι καταδικασμένος φέτος να επιστρέψει στις ανώτερες κατηγορίες, μετά την περιπέτεια της Α’ Πειραιά. Ποια είναι η άποψη σας;
«Για τον Εθνικό δεν υπάρχει τίποτε άλλο την φετινή χρονιά από την επιστροφή του στην Γ’ Εθνική. Η περυσινή μας εμπειρία στα μπαράζ μας έδωσε την δυνατότητα να δούμε που βρισκόμαστε και το κυριότερο να μάθουμε από τα λάθη μας. Πάθαμε και μάθαμε. Όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα με πρώτο απ’ όλους τον πρόεδρο Αλέξη Αγγελόπουλο αγωνιζόμαστε και δουλεύουμε καθημερινά για έναν και μοναδικό σκοπό. Να ξαναφέρουμε την ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα για εμάς! Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ιστορία και τον κόσμο του Εθνικού να τα καταφέρουμε.
Σε προσωπικό επίπεδο θέλω και εγώ πάρα πολύ μαζί με τους ποδοσφαιριστές μου να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών, ώστε να κάνουμε ευτυχισμένους τους φίλους της ομάδας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο που μας παρέχει τα πάντα και είναι πάντοτε κοντά μας σε ο,τιδήποτε χρειαστούμε! Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι θέλουμε όσο τίποτε άλλο να κατακτήσουμε και το Κύπελλο, το οποίο απωλέσαμε πέρυσι από το Μοσχάτο, ώστε να επιβεβαιώσουμε σε όλους ότι είμαστε το καλύτερο και πληρέστερο σύνολο».
- Ο Ιανουάριος είναι πολύ κοντά. Εκτιμάτε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση για την εκπλήρωση των στόχων σας;
«Σίγουρα θα γίνουν δύο προσθήκες έμπειρων και ποιοτικών παικτών, που θα έχουν την δυνατότητα να εγκλιματιστούν αμέσως στο πνεύμα της ομάδας και να μας βοηθήσουν αποφασιστικά στην προσπάθεια που θα κάνουμε. Αυτές θα αφορούν τόσο τη άμυνα, όσο και την επίθεση.»
Η περυσινή σας εμπειρία στα μπαράζ της ανόδου πόσο εκτιμάτε ότι μπορεί να βοηθήσει, εν όψει των φετινών σας φιλοδοξιών;
«Θεωρώ ότι πέρυσι αποκομίσαμε εμπειρίες, που θα μας φανούν ιδιαίτερα σημαντικές και πολύτιμες εν όψει του φετινού μας εγχειρήματος. Αυτό που προέχει την δεοδμένη στιγμή, πάντως, είναι να μην σκεφτόμαστε από τώρα τα μπαράζ, αλλά το πώς θα διατηρήσουμε τον Εθνικό στην κορυφή μέχρι τέλους και να του επιτρέψουμε να εκπροσωπήσει επάξια το πειραϊκό ποδόσφαιρο στα μπαράζ του Μαϊου»
Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι πειραϊκές ομάδες υστερούν σε οργάνωση και εμπειρία αγώνων υψηλού επιπέδου απέναντι στις αθηναϊκές εν όψει των μπαράζ. Ποια η άποψή σας;.
«Εγώ προσωπικά διαφωνώ κάθετα μ’ αυτή την γενικότερη αντίληψη που επικρατεί. Θεωρώ ότι οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες και οι πειραϊκές ομάδες έχουν όλα τα εχέγγυα και τις προδιαγραφές να κοιτάξουν στα μάτια τις αθηναϊκές και αν διεκδικήσουν με αξιώσεις το εισιτήριο της ανόδου για τις ανώτερες κατηγορίες. Αυτό το είδαμε πέρυσι , όπου με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει,. Καθοριστικό ρόλο στην απώλεια της ανόδου είχε παίξει το πρώτο ματς με την Δόξα Βύρωνα εκτός έδρας, στο οποίο ηττηθήκαμε άδικα με 2-0, δεχόμενοι δύο γκολ από δικά μας λάθη παρά το γεγονός ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Επίσης στο παιχνίδι που είχε γίνει στην έδρα μας είχαμε βάλει τέσσερα γκολ στην Δόξα»
Με βάση τα πρώτα δείγματα γραφής που έχουν παρουσιάσει όλοι οι αντίπαλοί σας , ποιες ομάδες πιστεύετε ότι θα είναι οι βασικοί σας ανταγωνιστές:

«Όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, εμείς, ο Αετός Κορυδαλλού και το Κερατσίνι θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου. Σίγουρα, οι αντίπαλοί μας είναι πολύ καλές ομάδες, αλλά χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμία τους, εκτιμώ ότι ο Εθνικός έχει την στόφα και την φανέλα της μεγάλης ομάδας και έχουμε ένα σαφές προβάδισμα».
Το Σάββατο η ομάδα σας καλείται να δώσει το πιο δύσκολο ως τώρα παιχνίδι αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας το Κερατσίνι. Ποια η άποψή σα;ς για το συγκεκριμένο ματς;
«Σαφέστατα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο μας απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα με παραστάσεις αγώνων σε επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές μας. Είμαι ένα παιχνίδι η έκβαση του οποίου θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος και θα πρέπει η ομάδα μας να επιδείξει το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο, ώστε να φτάσει στο αποτέλεσμα που θέλει. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα για την
νίκη».
Ο κόσμος του Εθνικού ανταποκρίνεται στην φετινή σας προσπάθεια;
«Μέχρι στιγμής η παρουσία του κόσμου μας σε επίπεδο συμπεριφοράς είναι υποδειγματική. Αυτό που θα ήθελα να σημειώσω, είναι ότι ο κόσμος του Εθνικού θα πρέπει να έρθει πιο μαζικά στο γήπεδο και να ενισχύσει ακόμη πιο έντονα την προσπάθειά μας, ώστε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας και το τέλος της περιόδου να μας βρει όλους να πανηγυρίζουμε την άνοδο. Να ξέρουν ότι από την πλευρά μαςmmθα κάνουμε το παν, ώστε να μην τους απογοητεύσουμε και να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει.»
Θεωρείστε ως ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές μα ένα αρκετά αξιοζήλευτο «βιογραφικό», όπως μαρτυρούν οι τρεις άνοδοι στο Περιφερειακό πρωτάθλημα με Ηρακλή Νικαίας, Άρη Αμφιάλης και Μοσχάτο, αλλά και η περυσινή πρωτιά με τον Εθνικό.  Ποια εκτιμάτε ότι είναι τα συστατικά της δουλειάς
σας;
«Κοιτάξτε, δεν ξέρω εάν είμαι καλός προπονητής ή όχι. Αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Αυτό που προσπαθώ από την πλευρά μου, είναι να είμαι φιλικός με τους παίκτες και να προσπαθώ να παίρνω το 100% των δυνατοτήτων τους και μέχρι ενός σημείου τα έχω καταφέρει. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα αποτελέσματα και η γενικότερη εικόνα όσων ομάδων έχω εργαστεί, όπως και του Εθνικού για τον οποίο εργάζομαι την δεδομένη στιγμή. Επίσης το γεγονός ότι έχω κρατήσει πολύ καλές σχέσεις με όλους τους ποδοσφαιριστές που έχω συνεργαστεί στο παρελθόν καταδεικνύει του λόγου το αληθές».


About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment