Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Πόσο σας "πονάει" ο Εθνικός

Εχουν περάσει κάποιες ώρες απο το τέλος του αγώνα στο Ελληνικό και παρατηρώντας όλα όσα έλαβαν χώρα στο γήπεδο τσιμπάμε τον εαυτό μας για να διαπιστώσουμε αν αυτά που βιώσαμε με τον ανεκδιήγητο ρέφερι Πότογλου ,ήταν πραγματικότητα η ένας κακός εφιάλτης.


  Πολλές φορές οι  καταγραφείς των αγώνων σε όλα τα αθλήματα ,κάνουν λόγο για νίκες δια πυρός και σιδήρου θέλοντας να καταδείξουν τη δυσκολία της επιτυχίας  σε ένα αγώνα .
Οποιοι όμως βρέθηκαν στο ματς Εθνικός -Νέοι Δραπετσώνας κατάλαβαν τι εστί νίκη  δια πυρός και σιδήρου. Η κλωτσιά ,ειδικά στο πρώτο μέρος έπεφτε βροχή και  μάλιστα απο εκεί προήλθε ο τραυματισμός του Τσαραούση που χτύπησε στο πόδι δεχόμενος σκαριά, ενώ ουκ ολίγοι παίκτες κατάλαβαν τι σημαίνει άκρως αντιαθλητικό παιχνίδι..
...Στο παιχνίδι με την Χαραυγή ,έξι  παίκτες του Εθνικού βίωσαν  την σκληρότητα με ανυπέρβλητο ξύλο απο τους αντιπάλους και τον διαιτητή Ορφανό  να λεει "παίζεται" και να μην αποβάλλει τουλάχιστον δύο παίκτες της αντιπάλου ,εκτός απο αυτόν που απέβαλλε πρός το τέλος ...
   Στο ματς με τους Νέους Δραπετσώνας , ο Ρέφερι αρνήθηκε να δώσει δύο πέναλτι που έγιναν  στον Λύγκο, και ισάριθμες αποβολές ,μάλλον  γιατί ο παίκτης μας δεν έβγαλε αίμα, ή γιατί ο αμυντικός δεν έσκισε τη φανέλα του ποδοσφαιριστή μας.
 Δεν αποκλείεται ο αμυντικός των Νέων Δραπετσώνας να ήθελε σουβενίρ τη φανέλα του Λύγκου και για αυτό το λόγο  πήγε να του την πάρει τσαμπουκαλίδικα μη περιμένοντας το τέλος του αγώνα όπου -λογικά στην ανταλλαγή των φανελών- ο Μανώλης δεν θα είχε αντίρρηση να του την κάνει δώρο..
Για να επανέλθουμε όμως στην πραγματικότητα και να ξεφύγουμε απο την πλάκα ,προκαλεί τεράστια εντύπωση η συμπεριφορά της διαιτησίας στα τελευταία παιχνίδια του Εθνικού και όχι μόνο.
  Οι "Κυανόλευκοι" ,εκτός απο το αμυντικό παιχνίδι των αντιπάλων,  με πολλά λεωφορεία στην άμυνα που οκ είναι θεμιτό ,γιατί όποιος πάρει ισοπαλία απέναντι στον Εθνικό θα έχει να το λέει στα παιδιά του, έχουν να αντιμετωπίσουν και την  προκλητική στάση των διαιτητών και μιλάμε στα τελευταία παιχνίδια όπου  το ξύλο που πέφτει είναι άνευ προηγούμενου. Και μάλιστα κάποιοι απο τους ρέφερι πουλάνε και πνεύμα.
Ο Αγγελόπουλος το έχει πεί ξεκάθαρα και σε δημόσιες δηλώσεις του. Δεν θέλει να ευνοείται η ομάδα του ,αλλά να έχει το 50-50.. Αλλωστε, ο Εθνικός  έχει αποδείξει -απο την αρχή μέχρι σήμερα-ότι δεν έχει ανάγκη να την "σπρώξει" κανείς διαιτητής και ότι ακόμα και έτσι μπορεί να κερδίζει τα ματς..Πόσο όμως ακόμα θα μπορέσουν ΟΛΟΙ να ανεχτούν αυτό το έκτρωμα που βλέπουν κάθε Σ.Κ.. ...Αυτόν τον πόλεμο που είναι άνευ προηγουμενου και προκαλεί ερωτηματικά.
 Το ότι η ομάδα παίζει σε αυτές τις κατηγορίες  είναι απλά ευλογία για τους αντιπάλους της που κανείς δεν τους ζητάει να ανοίξουν τα πόδια και να χάσουν .Αλλά ζητάει τον σεβασμό και όχι το ανελέητο ξύλο.
 Απο τη διαιτησία ζητάει επίσης το σεβασμό και το 50-50  και όχι ο εκάστοτε ρέφερι να το παίζει βαρύς σε παίκτες που προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα τους και μετά απο κάθε ματς νιώθουν σαν τον Ρόκι Μπαλμπόα μετά το παιχνίδι με τον Ιβάν Ντράγκο στην γνωστή ταινία "Ρόκι".
 Και εν πάση περιπτώσει, ας μας απαντήσουν  γιατί κάποιους τους "πονάει" που ο Εθνικός δείχνει ότι αρχίζει να επιστρέφει δυναμικά; Πρός τι ο πόλεμος;  Να ξέρουν όμως -όλοι αυτοί- ότι μέσα απο τον πόλεμο η δυναμική του κόσμου και του συλλόγου θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και πως σύντομα η ομάδα θα βρίσκεται εκεί που της αξίζει ..Χωρίς να της χαρίσει κανείς τίποτα ,αλλα απλά γιατί έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια να επιζεί και να μεγαλουργεί χάρις στη δύναμη της Εθνικής ψυχής.

 
 

About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment