Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Οταν ο Εθνικός στήριξε τον Κυπριακό λαό

Με αφορμή  την επιστολή -πρόσκληση του Προέδρου  της ομάδας του Εθνικού ,Αλέξιου Αγγελόπουλου, προς τον Πρέσβη  της Κύπρου ,κύριο Ιωσήφ  για τον επερχόμενο τελικό του Κυπέλλου Πειραιά αλλά και την πρόταση να αναρτηθεί και η κυπριακή σημαία μαζί με την Ελληνική και τα λάβαρα των ομάδων, το www.ethnikos-fc.blogspot.gr  γύρισε το χρόνο πίσω και θυμάται τις στιγμές που οι Κυανόλευκοι στήριξαν την Μεγαλόνησο.

Ο Θρυλικός Μανταλόζης
 Είμαστε στο μακρινό 1955. Η Κύπρος έχει ξεκινήσει  τον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα εναντίον των 'Αγγλων κατακτητών. Η μάχη ...δύσκολη, ο Εθνικός όμως, στηρίζει με τον δικό του τρόπο αυτον τον αγώνα. Οπως μπορείτε να δείτε και στις Φωτογραφίες, μέσα στο σήμα του συλλόγου,  μπήκε και ο χάρτης της Μεγαλονήσου, δείγμα στήριξης των "Κυανόλευκων" προς τον Κυπριακό Λαό.








Αναφορά του τύπου της εποχής
Λίγα χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 1974, οι Πειραιώτες έδωσαν φιλικό με τη Φούλαμ  υπέρ των Κυπρίων προσφύγων ,ύστερα απο πρωτοβουλία του Προέδρου του συλλόγου, Δημήτρη Καρέλλα. Μάλιστα ,είχε γίνει τεράστιος ντόρος  εκείνη την  εποχή και πολλά ΜΜΕ ,εντός και εκτός Έλλάδας είχαν αναφερθεί στο συγκεκριμένο γεγονός.

About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment