Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

"Πάρτε θέση για το καλο του ποδοσφαίρου"



 Επιστολή με την οποία καλεί τον Πρόεδρο της ΕΠΣΠ ,Στέλιο Μπρατσόλη, να ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά  στα επικείμενα μπαράζ ανόδου, απέστειλε ο Πρόεδρος του Εθνικού Πειραιά , κύριος Αλέξης Αγγελόπουλος.



Στην επιστολή , ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών καλεί τον  κύριο Μπρατσόλη να προλάβει τυχόν διεργασίες οι οποίες θα καταστήσουν αδικημένο το Πειραϊκό και το Αθηναϊκό ποδόσφαιρο, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, προτείνοντας  στην ΕΠΟ τον υποβιβασμό ομάδων που έχουν αποσυρθεί από Πρωταθλήματα ,αλλά και τη μη συμμετοχή ομάδων σε μπαράζ, που δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε παραπάνω κατηγορίες. Παράλληλα προτείνει  οι Πρωταθλήτριες ομάδες των ιδρυτικών μελών της ΕΠΟ να ανέβουν άνευ μπαράζ ελέω υψηλότερου αγωνιστικού και οικονομικού επιπέδου.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
Αγαπητέ κ.Πρόεδρε,

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή ορμώμενοι από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, υποθετικά σενάρια που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί καθώς και από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με τη διεξαγωγή μπαράζ για την άνοδο ομάδων στην Γ’ Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου.

Δεδομένου ότι είστε Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πειραιά και ταυτόχρονα μέλος της Επιτροπής διεξαγωγής μπαράζ, θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τοποθετηθείτε, εκφράζοντας και δημόσια  τις σωστές θέσεις που αναπτύξατε στο τελευταίο Δ.Σ. της Ένωσης, παρουσίας του Προεδρείου του Εθνικού Πειραιώς και της Α.Ε.Μοσχάτου, έτσι ώστε να προλάβουμε τυχόν διεργασίες που θα καταστήσουν για άλλη μια φορά το Πειραϊκό-και το Αθηναϊκό- Ποδόσφαιρο αδικημένο.

Η «πολυπόθητη» και η επί δεκαετίας συζητούμενη αποκέντρωση του ποδοσφαίρου επετεύχθη, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα και θύματα δικαίως ή αδίκως ιστορικά Σωματεία του Λεκανοπεδίου καθώς και της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι δυνατόν όμως, εν μέσω κρίσης, οι Διοικούντες στο ποδόσφαιρο να επιβραβεύουν με παραμονή στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ποδοσφαίρου ομάδες που είτε τερμάτισαν τελευταίες είτε αποσύρθηκαν από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα, δυσφημώντας εμμέσως το άθλημα.

Καλούμε την Ε.Π.Σ.Π. και εσάς προσωπικά, να προτείνετε στην Ε.Π.Ο. τον υποβιβασμό ομάδων που έχουν αποσυρθεί από Πρωταθλήματα (τις θέσεις να λάβουν ομάδες Πρωταθλήτριες και υγιείς) και τη μη συμμετοχή σε μπαράζ  ομάδων που εκ των προτέρων και εκ των πραγμάτων, δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις Πρωταθλημάτων Ανωτέρας Κατηγορίας (δεν χρειαζόμαστε «ρυθμιστές» των μπαράζ, αλλά ομάδες που πραγματικά μπορούν και θέλουν να ανέβουν).

Οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ιδρυτικών Σωματείων της Ε.Π.Ο. (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη) να ανέβουν άνευ διαδικασιών μπαράζ, μιας  και είναι ευρύτατα αποδεκτό ότι έχουνε το υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο αλλά και οικονομικό υπόβαθρο, οπότε και η εν δυνάμει συμμετοχή τους σε μπαράζ με τρίτες ομάδες πιο πολύ θα υποδαυλίσει τις πιθανότητες ανόδου αυτών των τρίτων ομάδων, παρά θα συμβάλλει στην ισονομία του Πρωταθλήματος.

Οι καλές προθέσεις και ιδέες όμως δυστυχώς δεν αρκούν . Θεωρώντας ότι η κοινή συνιστώσα μας είναι η αγάπη για τον αθλητισμό και το Πειραϊκό ποδόσφαιρο, είμαστε σίγουροι ότι αν γίνουν συντονισμένες  προσπάθειες προς την ως άνω κατεύθυνση θα στεφθούν με επιτυχία.

Μετά τιμής,




Αγγελόπουλος Αλέξιος



About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment