Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Ούρλιαξε ο Λύ(γ)κος -Τελικό ο Εθνικός

Και τώρα το ...Κύπελλο. Αν και ο Εθνικός συνάντησε σθεναρή αντίσταση απο την ΑΕ Φαλήρου, την ώρα που όλα έδειχναν παράταση, ο Μανώλης Λύγκος κατέδειξε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την ποιότητα του και παίρνοντας την ομάδα απο το χέρι την πήγε τελικό με ένα κερδισμένο πέναλτι και δύο γκολ.


Εκτός αποστολής για την ομάδα μας, ο Χρήστος Ξενιτόπουλος που  υποφέρει απο βαρύ διάστρεμμα ,ωστόσο επιστρέφουν οι Σαλίμπασα και Ηλιόπουλος.
O Μαργαρίτης Χατζηαλέξης επέλεξε για την ενδεκάδα τους εξής: Ανδριόλα κάτω απο τα δοκάρια, ενώ απο δεξιά προς αριστερά ήταν οι Γκορόγιας,Μπενά,Κάνδιας και Γαλάνης. Αμυντικά χαφ οι Χαλιμούρδας,Γιουβάνέλης και μπροστά τους ο Σάμιος. Δεξιά ο Σταφσουλάι, αριστερά ο Αθανασόπουλος και μπροστά ο Λύγκος.
Απο την άλλη ,η ΑΕ Φαλήρου παρέταξε τους Κρασσά ,Τσολάκο,Κούτρα,Μυλωνά Κορώνα,Λάλα,Γονατά,Σαμοθράκη,Λακο,Αλιζότι.
 Η πρώτη καλή φάση του αγώνα έγινε στο 5ο λεπτό  για τους φιλοξενούμενους με το φάουλ του Λάκο να διώχνει ο  Ανδριόλας ,ενώ  λίγα λεπτά αργότερα, η κοντινή κεφαλιά του Λύγκου έφυγε άουτ.
Oι φιλοξενούμενοι φάνηκε να έχουν μπεί πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ,με κοντινό σουτ μέσα απο την περιοχή του Λάλα, ύστερα απο σύγχιση μέσα στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι φάνηκε να μην έχουν μπεί με το καθαρό μυαλό άλλων αγώνων  την ώρα που το Φάληρο είχε κλείσει τις γραμμές  και δεν ήταν εύκολο να πάει η μπάλα απο τη μεσαία γραμμή στην επίθεση.
35ο λεπτό και απο προσπάθεια του Αθανασόπουλου απο τα αριστερά ,ο Λύγκος στο κέντρο της άμυνας των αντιπάλων μας ισοφάρισε με ψύχραιμο πλασέ.Αυτό το γκολ έβαλε "φωτιά" στους 500 φίλους του συλλόγου..
Aπό το γκολ και μετά , ο έλεγχος του αγώνα πέρασε στον Εθνικό που δημιούργησε δύο φάσεις χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο ,ενώ ένα ακόμα φάουλ απο τους φιλοξενούμενους δεν ανησύχησε τον Ανδριόλα.
Mε την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τσαραούσης πήρε τη θέση του Γαλάνη ,ενώ τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Εθνικός είχε διπλή ευκαιρία  ,με τον  Κρασσά να αποκρούει εξ επαφής σουτ ,ενώψ εν συνεχεία η ομάδα είχε και δοκάρι ..
 Οσο περνούσε ή ώρα, ο Εθνικός πίεζε ,ενώ ο Χατζηαλέξης προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του έβγαλε τον Γιουβανέλη για να περάσει τον Σαλίμπασα..Ο "Σάλι" ήταν αυτός που με πέναλτι έκανε το 2-1 με πέναλτι που κέρδισε ο Λύγκος στο 81 αλλά παράλληλα και την  αποβολή αντίπαλου.,ενώ στο 83 , ο Λύγκος μετά απο ωραία προσωπική ενέργεια απο αριστερά έκανε το 3-1..Το το γίνεται στις εξέδρες είναι απίστευτο..

About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment