Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Για αυτό είναι πρώτος...

Να λοιπόν που τελείωσε ο πρώτος γύρος και τα πρώτα συμπεράσματα άρχισαν να βγαίνουν αναφορικά με τι μπορούμε να περιμένουμε στη συνέχεια του δύσκολου πρωταθλήματος στο Β όμιλο της Α Πειραιά.
 

                                            EN ΑΡΧΗ ΗΝ  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

      Πρωταθλητής χειμώνα ο Εθνικός Πειραιά.Ναι ...Αυτή η ομάδα που κανείς δεν την υπολόγιζε όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια για να μπορέσει η ομάδα να βρεθεί εκ νέου στις επαγγελματικές κατηγορίες απο τις οποίες έχει λείψει και δεν το λέμε εμείς ,αλλά εχθροί και φίλοι του συλλόγου.
  Ναι..Αυτή που δέχτηκε ύπουλο πόλεμο απο "Εθνικούς" που δεν είχαν το σθένος του Αλέξη Αγγελόπουλου για να βγούν μπροστά και να προσπαθήσουν να  επαναφέρουν την ομάδα εκεί που της αξίζει όταν βρέθηκε ξαφνικά στο Περιφερειακό και εν συνεχεία στο τοπικό.
 Και όμως. Αν και δεν είχε χρόνο μπροστά της, η διοίκηση πήρε καλούς παίκτες ,αλλά και ένα προπονητή που ξέρει σαν την παλάμη του το πειραικό ποδόσφαιρο ,αλλά κυρίως μπορεί να διαχειρίζεται πολύ καλύτερα απο  διάφορους άλλους "εγνωσμένης αξίας προπονητές"  πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες  και να τους μετατρέψει σε οικογένεια. Και βέβαια απο πίσω υπάρχει μία διοίκηση που είναι κάτι καλύτερο ,αν υπάρχει τέτοια λέξη, απο άψογη στις υποχρεώσεις της.
 


                                          ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΤΗ ΜΠΑΛΑ
Ο Χατζηαλέξης, που ήξερε όλα τα παιδιά του ρόστερ, δεν μετέτρεψε έτσι απλά τον Εθνικό σε  μία ομάδα που παίζει άλλου επιπέδου ποδόσφαιρο ,αλλά έκανε τα αυτονόητα.
  Καταρχήν ξεκαθάρισε σε όλους δύο -τρία πράγματα που πρέπει να ακολουθήσουν όσον αφορά στην πειθαρχία. Εν συνεχεία ξέροντας τι πρέπει να πάρει απο τον καθε ένα καθημερινά μιλάει στους παίκτες, τους εξηγεί τι θέλει απο αυτούς και τους κερδίζει. Δεν είναι ούτε μουρτζούφλης, ούτε το "παίζει" αφεντικό και κλείνει την πόρτα πρίν ή μετά την προπόνηση.
 Η ομάδα παίζει στρωτό ποδόσφαιρο και ούτε με γιόμες και απαρχαιώμενο στίλ .Πάσες ,γρήγορες κινήσεις απο τους παίκτες ,να μην επιτρέπεται στον αντίπαλο να έχει και να εκμεταλλευεται κενούς χώρους ,ενώ στη δυσκολία υπάρχει πάντα το plan b ,c,d και πάει λεγοντας.. Με λίγα λόγια ,τίποτα  δεν μένει στην τύχη.
 Τεράστιο ρόλο παίζει και ο Θωμάς Μακρής . Ο συνεργάτης του κόουτς με σημαντική εμπειρία  σε ομάδες Σούπερλίγκα και νέων αλλά και πιο κάτω κατηγορίες. Εχοντας το ρόλο του βοηθού και του γυμναστή της ομάδας, έχει καταφέρει να έχει την ομάδα σε  τέτοιο επίπεδο ούτως ώστε απο τη στιγμή που υπάρχει ελλιπής προετοιμασία ,οι παίκτες  να μην "σκάνε".
 Μέχρι  την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίόυ τα παιδιά που λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουν έφεραν την ομάδα πρώτη και αυτοί που ήρθαν κουβαλώντας όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά την εμπειρία τους θα δώσουν το ..κατάλληλο lift που λέει και ο Αλέξης Κωστάλας για να κάνει η ομάδα το βήμα για την άνοδο..Οποιος είδε το ματς με την ΑΕ Σαλαμίνας κατάλαβε...
                 
                                      OI AΡΙΘΜΟΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Μπορεί αυτό να μην ισχύει πάντα, αλλά στην περίπτωση του Εθνικού  επιβεβαιώνεται... Καλύτερη επίθεση με 39 γκολ υπέρ ,ενώ έχει δεχτεί μόλις 6 γκολ. Απο πίσω είναι ο δεύτερος Ερμής με 37 -7 ,αλλά η διαφορά των γκολ υπέρ είχε να κάνει με τα πέντε γκολ που πέτυχε η ομάδα του Κορυδαλλού στο ματς με τον Πανιώνιο.
 17 απο τα 39 γκολ της ομάδας τα έχει το δίδυμο Αθανασόπουλου- Παυλόπουλου..9 ο πρώτος ,8 ο δεύτερος ,ενώ  ο πρώτος έχει τέσσερις ασίστ και ο δεύτερος τρείς..
Η άμυνα  δεν είναι μόνο ο τερματοφύλακας ,οι ακραίοι μπακ, οι σέντερ μπακ και οτιδήποτε άλλο. Είναι ολόκληρη η λειτουργία της ομάδας. Ο Χαλιμούρδας με την εμπειρία του οργανώνει  το ματς και παράλληλα γίνεται ο τρίτος λίμπερο όταν χρειάζεται, Ο Κάνδιας και Μπενά δένουν απίστευτα μαζί , Γαλάνης είναι πιο ώριμος απο ποτέ, ο Ηλιόπουλος έχει ψυχή και τεχνική ,ο Σαλίμπασα βγάζει μία τρέλα στο παιχνίδι  του ,αλλά  είναι εξαιρετικά βελτιωμένος, ενώ ο Μιχαήλ μπαίνοντας μέσα  έχει αποδείξει ότι μπορεί και να πασάρει και να σκοράρει..Τσαραούσης και Ξενιτόπουλος είναι εξαιρετικοί και αμυντικά και επιθετικά ,ενώ ο Χατζημαρινάκης  στα 37  του δίνει ότι καλύτερο μπορεί...

            


About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment