Aγώνες της ημέρας...


powered by Agones.gr - Stoixima

Ο Αι Βασίλης είναι μπλέ;

Σε λίγες ώρες, το 2012 θα μας αποχαιρετήσει  και στη θέση του θα έρθει το 2013, χρονιά που όλοι στον Εθνικό ελπίζουν ότι θα φέρει πολλά και καλά νέα για την ομάδα. Ποιά τα δεδομένα της νέας χρονιάς και της τελικής ευθείας για την περίοδο που διανύουμε, αλλά και ένας αγωνιστικός απολογισμός

 Το τέλος του 2012 φεύγει με τον Εθνικό στην κορυφή του Πρωταθλήματος σε μία χρονιά που ξεκίνησε με πολλά ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι. Η συμμετοχή στο  τοπικό πρωτάθλημα του Πειραιά ξενέρωσε πολύ κόσμο, ενώ το γεγονός ότι ξεκίνησε ουσιαστικά χωρίς προετοιμασία  φάνταζε ως εξαιρετικά δύσκολο για να μπορέσει ο σύλλογος να διακριθεί.
 Η διοίκηση του Αλέξη Αγγελόπουλου είχε λίγο χρόνο ,αλλά έκανε κινήσεις ματ οι οποίες μέχρι τώρα  έχουν αποδειχθεί εξαιρετικές.
 Στον πάγκο προσελήφθη ένας άνθρωπος που ξέρει πάρα πολύ το Πειραικό ποδόσφαιρο . Ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης.  Σε απόλυτα αγαστή συνεργασία με τον Αλέξη Αγγελόπουλο ήρθαν στην ομάδα αρκετοί ποδοσφαιριστές, νέοι ως επι το πλείστον στην ηλικία, που σε συνδυασμό με κάποια παιδιά, που έμειναν απο την περσινή ομάδα δημιούργησαν ένα σύνολο που έπρεπε να μπεί σε ένα δύσκολο μονοπάτι.
 Ο λιγοστός χρόνος για την προετοιμασία  έμοιαζε να μην αποτελεί αρωγό για την  επιτυχία. Σιγά -σιγά όμως, με πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο και τον χαρακτήρα της οικογένειας να κυριαρχεί  ήρθαν 8 νίκες στο Πρωτάθλημα και δύο στο  κύπελλο.
 Τα δύο ντέρμπι με Ερμή και Πολυκράτη  έδειξαν ότι η ομάδα άρχισε να βγάζει κούραση. Εν  συνεχεία , ακολούθησαν οι δύο νίκες επι Αμπελακιακού και ΑΕ Νίκαιας.
       
                                              ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ" ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ  

Το τρίπτυχο διοίκηση -προπονητής -παίκτες σε συνδυασμό με  την παρουσία του κόσμου  αποτελούν ένα ισχυρό εχέγγυο για την επιτυχία. Ο Αλέξης Αγγελόπουλος, είναι ο  Πρόεδρος που πολλές ομάδες της Σούπερλίγκα θα ήθελαν να έχουν. Είναι ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών και αυτός που βγήκε μπροστά πρίν από σχεδόν ένα χρόνο για να δώσει τη λύση ούτως ώστε να σωθεί η ομάδα. Η παρουσία του αποτελεί σιγουριά για όλους στο σύλλογο.
Ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης έχει καταφέρει να εμπνεύσει σε μεγάλο βαθμό τους ποδοσφαιριστές και μέσα στα αποδυτήρια επικρατεί αυτό που λέμε ο "νόμος του προπονητή". Με πολύ σκληρή δουλειά και τον χαρακτήρα του σεβασμού να επικρατεί  ανάμεσα στις δύο πλευρές  ήρθαν τα καλά αποτελέσματα..
Οσον αφορά στους παίκτες, κανένας  δεν έβαλε  τον εαυτό του πάνω απο την ομάδα. Μέσα στο γήπεδο φαίνεται αυτό. Απόδειξη ότι τα μισά γκολ έχουν μπεί από τους δύο φορ , Παυλόπουλο και Αθανασόπουλο με τον ένα ούκ ολίγες φορές να δίνει ασίστ στον άλλο , η μεσαία γραμμή λειτουργεί αρμονικά με τά όποια κενά που εμφανίζονται, να αναμένεται να καλυφθούν τον Ιανουάριο. Η άμυνα ,που όπως έχει πει και ο Μουρίνιο, δίνει τα πρωταθλήματα  είναι η καλύτερη της κατηγορίας και όλα αυτά αποτελούν εξαιρετικούς λόγους επιτυχίας .

                                                   Ο ΚΟΣΜΟΣ

 Οσο περνάει ο καιρός γίνεται και μεγαλύτερη η παρουσία του. Οπως αναφέραμε και παραπάνω ,η ξενέρα του κόσμου είναι δικαιολογημένη. Οταν ομάδα σαν τον Εθνικό αγωνίζεται σε τοπικά πρωταθλήματα όντας τόσα χρόνια στις επαγγελαματικές κατηγορίες και όχι πολλά χρόνια πριν στο κορυφαίο επίπεδο είναι απόλυτα φυσιολογικό ο κόσμος να είναι παγωμένος. Σιγά -σιγά όμως η εμπιστοσύνη αρχίζει να κάνει την εμφάνιση της και σύντομα το Ελληνικό θα ζήσει μεγάλες παλιές στιγμές.

                                                    Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ

Το 2013 θα μπεί με καλά νέα για τους φίλους του Εθνικού. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία έχουν δεί που "πονάει" η ομάδα  και τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν  και παράλληλα ανακοινωθούν οι κινήσεις που πρέπει . Οι φίλοι της ομάδας να είναι σίγουροι ότι ο ...μπλέ Αγιος Βασίλης θα φέρει μεταγραφικά δώρα....



 

About Takeplay

    Blogger Comment
    Facebook Comment